Pšenica 2024-2025

Svašta ću još videti i čuti. Čemu je svrha?
A onda 6t/kj ne pokriva proizvodnju.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ja sam ga sijao 260 kg po ha (iako je plan bio 250) datum sjetve 24.10.
Prvi puta ga imam dosta su ga nahvalili pa cemo vidjeti u zetvi sta kaze. Napisi dojmove ovdje.
Uzeo sam ga zbog toga što ga hvale dosta ,pa hajde da ga probam.Takođe , fakultativna je sorta,pa i ako bude nicanje tamo kasnije u decembru,januaru ili možda čak u februaru, neće biti nikakvih problema.

Mi odradili već prvu prihranu
cf164e9ba7e93f7f2013edac6162284a.jpg

Na kukuruzoviništu kao predusevu nicanje je blizu 100% dok je na suncokretu dosta šareno, ima koje još stoji i čeka kišu.Sreća pa nema štete od miševa.

Svašta ću još videti i čuti. Čemu je svrha?
A onda 6t/kj ne pokriva proizvodnju.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Možda je negde zatrokirala sejalica (kao meni npr) i nisu ostali stalni tragovi pa sad natenane popravlja. Usput možda truje mišOve.... Opušteno kolega, koliko sam ispratio kolega RAca ne radi ništa bzvz a pogotovo ne bi okačio sliku tako nečega.

Ne vidim svrhu uci sa spartacem i napraviti stalne tragove!
To se moze ciniti i na prolece ili prvim ulaskom u parcelu prilikom bacanja djubriva gazenjem psenice i eto tragova, ako vec iz starta u setvi to nije ucinjeno!

Da se ne sekirate, nisam pravio stalne tragove po psenici, vidi se da su vec ostavljeni. Spartao sam stalne tragove po uvratinama da bi ih poravnao jer je puno ljuljalo kad se krece traktor po njima, da nebi pokidao grane ili prosipao djubre iz rasipaca, jednostavno poravnao sam put kad je vreme vec dozvolilo. :cao:

Ta di bi se sekiro.... Eventualno Pit.
Kontam da je neka mudra rabota samo nisam pogodio koja.... E, a i ja ostavljam stalne tragove ali sad u obilasku vidim da se na nekim mestima ipak na momente uključilo sejanje pa malo imam malo nemam tragove. Mislio sam da se i tebi to desilo. A btw, Peet, gaženjem napraviš tragove ali isto tako žito teži da se podigne pa imaš zelene vlatove u vršidbi. Tako da, može u proleće a i ne.

Meni uspeli sondom uhvatiti merenjem vlage par zrna iz zelenih vlatova sto su bili u tragovima,odma malo veca vlaga bila .....

Nazad
Vrh