cika_jova
Član
zreo za penziju smanjuje profitabilno, povecava ono gde pravi minus
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Požuri dok ne zatruju.Taman sa većom zaradom, sada polako pustamo gas na ler dok ima goriva, djeca se neće baviti plastenicima, ako zdravlje posluži još koju godinu ukidanje i plastenika, želja mi je da se vratim malo Drini i pecanju.
Oko 15. okt je plan da se krene sa setvom ako posluzi vremeNego kad vi sijete pšenicu.
Nije tu samo problem brze i jeftinije za spremanje za psenicu, nekada se skida kukuruz i krajem septembra, nema kise u najavi po mesec dana, ko je lud da tad ore kukuruzovinu i kako to da spremi posle ( nemoj mi samo reci rotofrezu na velike povrsine). Ko te dzombe posle da ucini da se poseje psenica. Ovako i u susu se dva puta istanjira i poseje da ceka kisu u zemlji seme i nikne dobro a da bude u optimalnom roku u toku septembra.Da si ti imao crvenila 70 do 80 % možda nebi imao prinos ni ko ja, miješas babe i žabe. Dali nešto prije istruli gore ili dole evo jedan primjer. Na ulazu plastenika imam jelove kočiće u zemlji dubine oko 40 cm, 15 cm viri iz zemlje, oni su u zemlji od aprila do novembra. Kad ih izvadim u novembru gornji 15 cm je zdravo a dio u zemlji ima promjene na trulež, druge godine ta promjena je još vidljivija, i posle treće godine je dio u zemlji već truo i nije više za upotrebu, a gornji 15 cm je i dalje u odličnom stanju. Tanjiranje je plitak rastresiti sloj za korijen biljke, struka je dokazala sa svojim ogledima da je kod kukuruza i pšenice veći prinos na oranju 30 cm nego na 10 - 15 cm, kako me nemože niko ubijediti da je bolje tanjiranje od oranja tako me nemogu ubijediti ni ovi što tanjiraju da to rade zato što je bolje, već to rade isključivo samo iz razloga što je jeftinije i brže. Kad god sam probao da uradim jeftinije i brže, koštalo me većinom skuplje.
Kod mene su za pšenicu govorili "ti mene u blato, ja tebe u zlato".Стари људи су говорили жито у прашину, а кукурузе у блато сејати. И не бој се честих жита и ретки куруза.