Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel vredi tretirati Gauchom psenicu i razbacati seme po tim flekama gde se vide rupe i steta napravljena?
Jel bi trebali crknuti od Gaucha?
Gauco ti je insekticid , ne ubija miseve.
U EU dozvoljen samo brodilon (aktivna materija) kod vas trgovacki naziv pretpostavljam brodisan , najnoviji rodenticid.

Faciron , isto nedavno zabranjem , misevi postali imuni , tkz supermisevi , onda poceli sa brodilon rodenticidom , spadaju u antikougulante , sprecavaju zgrusavanje krvi. Inace nepogodan za trovanje ptica.

Za oba ako dodje do trovanja moze se spasiti bilo zivotinja ili covjek.

Cink fosfid , zanimljivo da to jos moze da se kupi , inace tko se sa njim otruje nema pomoci , tom samo ilovaca pomaze, to je zabranjeno jos u bivsoj jugi , odnosno nisu prodavali cist otrov.

Furadan (aktivna materija- karbofuran)
je prvenstveno bio bojni otrov treće klase, zatim su počeli da ga koriste u poljoprivredi....
Pas je dovoljno da ga dobro pomiriše da bi došlo do uginuća. Zahebana stvarčica.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Pre nekoliko godina sam išao u moju PSS gde je jedna zaštitarka pričala o tome kako prepoznati koja je rupa aktivna a koja nije. Kad sam to kući posle rekao ženi, jedva sam živu glavu izvukao. Umalo ja da poginem umesto miševa.

Presao danas drugi put oko 5 kg po jutru otrova, i prvi put gde je zito na zito posejano orano pa setvospremac tek sad niklo baceno oko 10 kg otrova po jutru

Gauco ti je insekticid , ne ubija miseve.
U EU dozvoljen samo brodilon (aktivna materija) kod vas trgovacki naziv pretpostavljam brodisan , najnoviji rodenticid.

Faciron , isto nedavno zabranjem , misevi postali imuni , tkz supermisevi , onda poceli sa brodilon rodenticidom , spadaju u antikougulante , sprecavaju zgrusavanje krvi. Inace nepogodan za trovanje ptica.

Za oba ako dodje do trovanja moze se spasiti bilo zivotinja ili covjek.

Cink fosfid , zanimljivo da to jos moze da se kupi , inace tko se sa njim otruje nema pomoci , tom samo ilovaca pomaze, to je zabranjeno jos u bivsoj jugi , odnosno nisu prodavali cist otrov.
Sta ne ubija? Eno kod mene u kesi, miš čačkao kukuruz tretiran, pa se izvrnuo. Ja mislim da bi se i ker otrovao.
Samo treba dobra doza, u pšenici bi trebala 1l na 50-100kg pšenice da bi miševi stradali. E sad, upitna je koncentracija aktivne materije kod falsifikata...

Ako je u monokulturi i moguce. Mi nikad nismo ritikovali (kukuruz) u monokulturi pa nismo imali takav problem.

Danas sam obišao parcele na koje sam trovao miševe sa Brodisanom zaključio sam da rađe jedu kukuruz nego pšenicu. Od ponedeljka bi trebalo da nabavim cinkosana pa da ponovim po treći put.

Ja sam koristio pelete, stavljao u one kutije za kolace, napravim ulaz i namestim tako da voda ne ulazi.

Na žalost,nemam slike kako je izbušio zrno. Oko svakog zrna je bilo 4-5 žičara.Predusev pšenica.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh