Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onda nije bio furadan već ko zna šta. Baciš zrno zamazano furadanom u teglu žičara i neće mu ništa biti. A crvi će pocrkati svaki jedan koji se očeše o zrno....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Furadan je bojni otrov, jako opasan i otrovan za ljude, mi ga koristimo zato sto je jeftin a licno ja ga mrzim jer usere celu sejalicu zalepi ploce i seme se lepi nije sipljivo, za zicara fors a ako ko moze onda gauco resi i zicara i čipu a za misove imate izmisljen Brodisan al ne bi mi bili mi da ga nesto ne tupimo.

Ovi miševi ne misle odustati…a poceli im se i parcovi pridruzivati, strasno sta rade u jednom danu cim malo zatopli

*uvijek mi kazu preduboko sijem psenicu, pa kad prode 2-3mj vidim da sam dobro postupio, a kad dode zetva kajem se sto nisam jos dublje

fc3ec2c8a30e0a0c58a4e1f1bdae6a3f.jpg

61c776057c3a40d3e25f0a36ebdfb5fe.jpg

015da8b122cc1a83ad29e22cc0384ee5.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ka idem sutra trecu turu trovanja. Do sad sam potrosio oko 200 kg brodisana na 6kj, zamesao sam jos 60kg za sutra....

Danas počeo četvrtu prihranu miševa,za sada je dobro stanje i vidi se da je manje miševa na njivi,dok neki urade jedan prohod i više neće drugi razoravaju,a ja nastavljam,čak su i ptice otišle na druge parcele gde je više miševa.

Је л' ко за умешавање са "Бродисаном" користио искључиво кукуруз?

Ja sam išao pola pola sa pšenicom i mogu reći da ga pre pojedu nego pšenicu. Ako budem morao pravim sledeći put više kukuruza.

Sto bi rekao jedan drugar. Imam osecaj kad bi legao da prespavam na zitu, i mene bi pojeli tokom noci.
Danas prelazimo treci pud brodisanom, ima jos rupa ali znatno manje. Potrosimo oko 5kg po jutru.

Furadan je bojni otrov, jako opasan i otrovan za ljude, mi ga koristimo zato sto je jeftin a licno ja ga mrzim jer usere celu sejalicu zalepi ploce i seme se lepi nije sipljivo, za zicara fors a ako ko moze onda gauco resi i zicara i čipu a za misove imate izmisljen Brodisan al ne bi mi bili mi da ga nesto ne tupimo.
Ono sto si naveo da Furadan zeza sejalicu, ploce i da lepi seme to stoji ali samo kod onih pocetnika koji nisu imali pojma da tretiraju to seme, a mnogo jednastavno i na vise nacina je bilo izvodljivo.

Kad idete drugi,treci put.... Jel idete sve rupe ili samo aktivne ?
Ја ћу други пут да пролазим после прве кише (што најављују после Нове године) када падне и спљеска те неактивне рупе, да могу да их разликујем од оних око којих има неке активности. Да се зезам са поновним сипањем у све рупе, да ми пет и по ланаца поново одузму три читава дана за тај посао.... мало ми је мрско.

А што се тиче кукуруза, заиста и мене интересује како га је ко применио. Ја сам направио смесу од половине пшенице, четвртине тритикала и четвртине кукуруза самлевеног кроз најкрупније сито кога имам за круњач. Некако има утисак да би читаво зрно кукуруза било мало прекрупно да се мишеви озбиљно зезају са њим, а млевено макар и на најкрупније сито има добар удео баш ситног брашна, за које ми се чини да ће мишеви пре да га развуку свуда док једу ово што је крупније.

Ja sam u brodisan uvek stavljao pšenicu iz razloga što nepojedena zrna pšenice posle niknu, tako popunim praznin koja fali.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh