Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
А ја сам помислио - а шта сад ако овај тритикал, кога не поједу, никне? :)

Ovo sto sam bacao psenicu ne ostane nista, kao da nisam ni sipao. Mnogo ih ima i mnogo su gladni, samo nestane trovana psenica pa sipam opet.

Da sam znao radipacem bih hranio.
Njiva je lepa i uredna de koji pecat ali kad krenes rupa do rupe...na 6kj stukli 75kg otrova.
Ponavljam lepa njiva rekao bi moze bez teovanja neko ko lakse drzi kontrolu. Bice zbogom psenici 2025te.

• Like
Reagovanja: V.S
Ja sad dosao sa drugog trovanja. Zakljucak, tamo gde oluja nije porusila kukuruz i suncokret nema miseva, i dovoljan je jedan prolaz. Tamo gde je bilo poleglog pogotovo suncokreta tu sam presao dva puta, i moracu i treci put. Valjda su imali hrane i nakotili se mnogo, sve im bilo potaman.. ali sredicemo ih, ako im ima vise nisu jaci 🙂

I ja spremio malo brodisana za sutra.
92f396c88016495d9cabb9d6522ef678.jpg
valjda će odraditi posao.
Gde sam išao cinkosanom pre nedelju dana, njive se preporodile. Bile skoro gola zemlja, danas prolazio lepo se zelene. Mada ulazio u njivu da vidim, još ima aktivnih rupa i pored cinkosana...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Danas dok sam trovao na putu do njive vidio sam njih 4icu kako preoravaju psenicu tj ono sto je ostalo od nje…katastroofa

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zakljucak, tamo gde oluja nije porusila kukuruz i suncokret nema miseva, i dovoljan je jedan prolaz.
Логици нема шта да се замери, али ја имам још једну опсервацију - дуж читавог склада уз комшију код кога је ове сезоне била пшеница, мишеви су на мојој пшеници, неких два ланца ширине, направили више штете него да другом крају њиве, а другом комшији, који је равно преко пута овог првог комшије где је била пшеница, првих педесетак метара њиве је опасено "на кеца", као на та моја два ланца.

Kod nas u selu,jedan od zaključaka je, da su miševi pobegli iz Ukrajine.Zato ih ima puno. :)

Razmišljam tako kako bi bilo da se suncukret zatruje tim brodisanom bar dok ima mrazeva, mislim da bi njega najradije jeli.

Како је кренуло тровање у три, четири или више наврата, немо' да се неко изнанади кад почнемо да трујемо пелетом за грејање. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh