Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cinkosan je bolji i skuplji, za pola sata vidis mrtve miseve oko rupe. Za crveni brodisan tek posle dva dana sam vidjao mrtve miseve po njivi. Ja sam za 100 evra uzeo 4 litre i uradio 160 kg psenice, mnogo vise para treba za cink i nema ga...
Jel brodisan mesate u mesalicu za malter?

Мени на њиви, на складу до комшије који је опасно нападнут, да је пшеница уредно подшишана и некако потом изгурала око сантим или два, на ланац и по или мало више, отишло око 25 кила смесе да "Бродисаном".

А кад се сетим да сам 'тео да купим џакче од 10 кила "Цинкосана", да имам натенане да пређем тих 5,5 ланаца... :ROFLMAO:

Ubacis u nju kamenje krupnije i malo sitnije,ukljucis,odes na pola sata dalje od nje da je ne slusas i kad se vratis iznutra je kao nova.Moja farba seme soje svake godine,a evo do nedavno je nesto betonirano i zidano sa njom.

Pre par dana sam obilazio psenice i vecina su sasvim u redu sa zanemarljivim malim flekama na nekim parcelama od najezde miseva. Ali imam na 3 mesta parcele od po 1,5 kj gde su napadi glodara bas invazivni!
4be28baa4010a307832445c164f45399.jpg

1e3678669eaf5d10153101d813dac2a3.jpg

a035d13f44e64e286897a1f71f5f54a4.jpg

32402518d8e32b58dbca0931a7a0ae00.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ima u Inđiji Brodisana, javite se u privatnu poruku ako treba broj. Šalje i poštom

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Бродисан је добар јер полако делује то је добро због пацова. Пацови ако се један отрује и одма крепа неће више јести мамке овако бродисан има спорије дејство и онда цела легла пацова се отрују. Само треба дозу испоштовати и без бриге.

Ja sam potrosio vec 200 kg na dva obilaska psenice, da sam kupovao cink kostalo bi me 70000 din, ovako sam prosao sa svojom psenicom i 100 evra za hemiju. Neka deluje sporije samo neka deluje, ostane mi lanac psenice u dzep od razlike....

Priča mi komšija da je zapazio da u prvom tretmanu sa Cinkosanom, samo po jedan miš ugine i ostali odmah prestanu jesti taj otrov. Drugi tretman je išao sa Brodisanom, prvi miš pojede mamak, ostali ga posmatraju pola sata i kad vide da je još živ, navale i ostali. Posle 4-5 sati svi se izvrnuli. Verovatno da izvlače slamku ko će ići prvi da proba.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh