Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pacovi naročito salju jednog da proveri hranu, nece da jedu ako bi taj ugino ubrzo, takodje ako osete miris coveka na mamku najbolje rukavice koristiti

Priča mi komšija da je zapazio da u prvom tretmanu sa Cinkosanom, samo po jedan miš ugine i ostali odmah prestanu jesti taj otrov. Drugi tretman je išao sa Brodisanom, prvi miš pojede mamak, ostali ga posmatraju pola sata i kad vide da je još živ, navale i ostali. Posle 4-5 sati svi se izvrnuli. Verovatno da izvlače slamku ko će ići prvi da proba.
Ne, nego naivnih oduvek je bilo😂 kao i medju ljudima!

Ја данас наставио прекучерашњи посао тровања "Бродисаном".

Е, тако су мишОви вешти у сакривању места улаза и свој брлог, да је то невероватно - између две бусе земље, испод чапура кукуруза који је остао на површини и како све не, али их одају ситнија земља испред и "магистрале" које утабају.

Na 9 kj. ima bar 40 ognjišta od paRcova.
Posle prve ture,odmah posle setve,našao sam na njivi 8 komada.K'o slončići.

Љуша, а шта видиш по њиви приликом другог третмана њиве? Како се покаже да је нека рупа, да кажем, неактивна?

Pa vide se nove,sveže rupe.One stare je kiša upljeskala i vidi se da oko njih nema žurke.
Kad' vidim saobraćajnice,puteljke što idu od rupe do rupe,tu ubacim duplu dozu.Takođe,kad vidim rupu da iz nje viri žito,u nju isto namirim duplo,nekako mi merak. :)

I ja kad sam obilazio drugi put posle nedelju dana samo ljuspice ostale od trovanog zita pored rupe, sipao sam novo opet svuda a gde ima tih stazica pored nisam stedeo. Muka mi kad vidim kako su brstili i koliko ih ima...

Ako mene pitaš,dok sam radio sa malom kašikicom vezanom za letvicu,pola kašikice do pune.Zavisi koliko zagrabim iz kantice.
Sad za dozatorom 4 gr. po rupi.

cfeb5ef6fe444a6330e377abf95f586c.jpg

Danas na 9kj otislo 40kg cinkosana. Najvise par metara do komsijske njive koja nije uzorana.. videcemo za par dana rezultate

Sent from my iPhone using Tapatalk

Био сам запањен кад сам код Уроша у емисији видео термоснимке!
Питам се шта раде биолози што не направе неки вирус за мишеве који не би био зооноза?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh