Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ja da zatvaram svaku rupu na 40kj pa nebi sve obišao do žetve.Od gore bacim u rupu pored rupe kako uspe,tu gde ima baš puno rupa tu razbacam po površini 3,4 šake otrova i piči dalje.

Nije ni cudo sto nam zabranjuju razne pesticide,insekticide...To na povrsini kad pokupe ptice sta mislis sta bude od njih ?.Sutra ce nam zabraniti i cinkosan i brodisan zbog pomora ptica i opet ce nam oni biti krivi ...
Ako je tesko da se napravi u ssm varijanti neki vid dozatora,ima da se kupe isti za sto pravilnije trovanje miseva,nema sta otrov da trazi na povrsini.

) пољопривредно газдинство није извршило заоравање, односно тањирање жетвених остатака (сламе, кукурузовине и др.), односно није предузело посебне мере заштите стрних усева од пожара у складу са посебним прописом којим се прописују посебне мере заштите од пожара у пољопривреди на стрним усевима, на катастарској парцели на којој је дошло до спаљивања остатака стрних усева.

PO NOVOM ZAKONU!
Ukoliko PG koje nije izvršilo zaoravanje,tanjiranje žetvenih ostataka prelazi u pasivan status ukoliko dođe do spaljivanja ž ostataka!!

A šta sa onima ko radi direktnu setvu ?
Kukuruz skine u septembru a setvu u novembru .

Стрњике ће вероватно морати засејати неким покровним усевом, док кукурузиште је питање како ће њега третирати.

Danas sam bio malo u obilazak oko sela lepo izgledaju pšenice, zadovoljan sam, nema tragova miševa.
91689cf0951e8298aa66212a30c1288d.jpg
8918c9a0e8963e2f996a69d59903a459.jpg
d1f8ca6753d40523645b94872fcd7c40.jpg
e8acd247bb8eb034fe818382c0a1257e.jpg

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

Priča mi juče jedan poznanik iz S.Mitrovice da će morati 5 jutara pšenice (selo Čalma) da preore. Miševi sve urnisali.

Pa zavisi, prva njiva 2kj potrošio pola kile cinkosana.
Sledeća njiva stanje mnogo bolje sa miševima, tu je otišlo 3 kg na pola jutra.....
9a39a4d885ca2ba590545bbce88d399c.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ima gde je žito popaseno ali se naziru se redovi. A ima mesta gde je gola zemlja. Na par mesta sam našao gde je lisica iskopala rupu dok je hvatala miševe, tu ima sigurno jedna kanta od jupola zrna iskopano, što su miševi navukli neposredno posle setve.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ja sam za sad potrosio 4 litre brodisana, zatrovao nekih 160 kg psenice i to sve otislo na 6kj u dva puta obilaska. Imam jos jednu njivu 2,75 kj da obidjem drugi put i to mu to od mene sto se tice miseva...

Cinkosan je bolji i skuplji, za pola sata vidis mrtve miseve oko rupe. Za crveni brodisan tek posle dva dana sam vidjao mrtve miseve po njivi. Ja sam za 100 evra uzeo 4 litre i uradio 160 kg psenice, mnogo vise para treba za cink i nema ga...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh