Pšenica 2022-2023

Pa da i ovaj je solehio, ne znam koji mu je,al mi krivo što je u tom delu atara najružnija parcela,čak i od onih koje se rade ofrlje,a velika parcela pa bode oči...

IMG-20230424-103006.jpg

Šta je ovo, divlja zob ili ljulj?

Ne vidi se na snimku kako treba,ima dosta žutih fleka,sva je nešto nevesela, nejednaka,bolešljiva...
Godila bi još jedna prihrana anom svakako,al to ćemo ove godine preskočiti, puno mi novaca ,

Poprskao sam psenicu 13.04...secator i olimp.
Danas kad sam obilazio ,tek sad primeti da u toj parceli ima divlje zobi...da li bi sada smeo da poprskam sa pallasom?

Kod nas dosta psenica prosaralo zuti listova koliko hoces ne svidja mi se uposte, uglavnom rana setva.
Kod mene ima na semenski APilco, a setva 18.10..Kao da sam je osurio brenerom
Pored APilca imam Montecrista, njemu nista nije,a preko puta semenskog Apilca imam sto bi rekli sa tavana Apilco nista mu nije.

Niko ne zna, cekamo da vidimo ako je virus.Ako u narednih dana se ta biljka koja je zuta smanji to je to ako ne onda je to nesto prolazno.

Pre par godina KWS sa pšenicama bio naj ali mi se čini da sad polako zaostaju, čak mislim i da nazaduju.
Mada i ove pšenice, svaki im k... nešto fali.
Moj deda sejao libelulu i bezostaju, mislim da su se tako zvale i ništa im nije falilo, ove se sad nešto pogospodile i profinila, titraj ovo titraj ono i još kad ode po 22 dinara, e do mog...

Obići ću svakako. Već sutra ću obići njive na drugom kraju atara.
Tako su me i učili, obilaziti pšenice pa ako se bolest pojavi reagovati.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh