Pšenica 2022-2023

Ja svake godine pomesam fungicide i efekat je prva liga. Nema razloga da smeta,samo se pojaca efekat.aktivne materije mesaju i proizvodjaci. Npr Ascra-pro,Falkon forte,imaju po tri a.m.
A to moze i da se pravi sa 3 fungicida koji imaju po jednu a.m.

Ipak jenono za virozu kod nas izgleda lazna uzbuna hvala Bogu, ne vidim da u tim flekama odumiru biljke ili se smanjuju (barem ovih 15tak sto smo danas obisli).
Kod nas je jak pritisak bolesti, booest se josnprosli tjedan trebala odradit

Imam ga već duže vrijeme, cca 2 godine. Snimam i slikam koliko mogu za yt i koliko imam vremena, a to nije baš prečesto...

Po senci lici na neki DJI ?.Koliko traje dronu baterija,i koliko generalno on traje,jel to vredi popravljati kad se pokvari ili ?.

Je, DJI Mavic Mini, prva generacija. Baterija 20-30 min, a koliko on traje i jel se kvari ne znam, moj već dvije godine služi odlično, iako kažem nije svaki dan u upotrebi.

Je, DJI Mavic Mini, prva generacija. Baterija 20-30 min, a koliko on traje i jel se kvari ne znam, moj već dvije godine služi odlično, iako kažem nije svaki dan u upotrebi.
Predvidjeno trajanje baterije je 30 min ali nikad toliko dugo nisam uzpeo da letim sa njim. Naravno da zavisi i od brzine voznje i od vetra. Ako duva vetar i juris sa njim brzo realno baterija traje 10-15 min.

Meni je jesenas pao sa visine od nekih 15m i to nekih 3+km od mesta gde sam krenuo da letim sa njim. Srecom obilazio sam psenice i znao sam tacno u kojoj parceli je pao. Poceo je bezveze da se vrti u vazduhu i pao je i kada sam ga nasao nije imao jednu duplu elisu. Verovatno se iz nekog razloga odvrnuo sraf i odletele su i to je dovelo do pada. Bio je zabijen u zemlju 5-6 cm ali srecom bila je blatnjava-mekana zemlja i nista se nije polomilo. Stavio sam druge elise i radi kako treba.

Da, slažem se, ali ja recimo po 20 minuta letim bez problema kod sebe, što je preporod, stari nije uspijevao ni 10 minuta, to nemožeš zapravo ništa ni vidjeti niti posnimit...

Ja svake godine pomesam fungicide i efekat je prva liga. Nema razloga da smeta,samo se pojaca efekat.aktivne materije mesaju i proizvodjaci. Npr Ascra-pro,Falkon forte,imaju po tri a.m.
A to moze i da se pravi sa 3 fungicida koji imaju po jednu a.m.
Ja danas isao biathon, dash, axial, duet turbo, i na kraju pomesao( duet turbo i falkon fortre) . Valjda mu nece smerati ta muckalica

Koji je ovo korov i da li ga nosi metsulfuron metil (meteor, metmark...)?
b0adf61cf017d399859baac0a1ed6b69.jpg

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Da li smem da pomesam duet turbo i falkon ostalo i jednog i drugog po 400 ml pa da se ne baci?
Slobodno mesaj. I u voćarstvu i vinogradarstvu se mešaju vise aktivnih materija za svaku aplikaciju. Tokom 2000 tih.. ne sećam se već tačno koje...ostade mi za jutro Tarota ( Rimsulfuron ) i Neki nikosulfuron...Sipam u prskalicu , isprskam.. odradi posao lepo. Dogodine predavanje Du Pont-a, Imamo nov preparat.. kombinacija rimsulfurona i nikosulfurona.. "Cordus".. sinergija aktivnih materija.. bla bla.. sidu leci kako je dobar...reko znamo .. napravili smo ga prosle god i sami .. i to jeftinije nogo vas sto je ;) Ali onda krene odbrambena priča, kako je njihov bolji zbog okvasivača i adjuvanata i da ne treba da sami mesamo kuci .. no da kupimo njihov .:ROFLMAO::ROFLMAO:

Nazad
Vrh