Pšenica 2022-2023

Kod mene ima na semenski APilco, a setva 18.10..Kao da sam je osurio brenerom
Pored APilca imam Montecrista, njemu nista nije,a preko puta semenskog Apilca imam sto bi rekli sa tavana Apilco nista mu nije.
Ја сам сејао Апилка 9.10.2022. поред њега сејао сам Авену и Симониду.
Прскане су све са Тезис+Бонаца 31.3.2023. 4.4.2023 пао је снег, мразева није било. После снега када сам отишао да обиђем Симонида и Авену су биле ОК, Апилко као да сам га тоталом опрскао, жут. Богу хвала дође нам и мало сунца, пре пар дана свраћао да видим и не можеш да га познаш, поправио се.

Obilazak rita, pšenice zdrave kao dren.
Sofru bez zaštite za sada, negažena što bi naši rekli
7e0aee5c36f662247e5d46dfa11929dc.jpg
268908c3e9ad5b7fa2fc5bf603645682.jpg
a8d65aa7267f19a461eacc3b6ae2edfe.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Па оћеш је ускоро газити ил ти жао тако лепу да је дираш .изгледа здраво за Софру која је сва килава и углавном прва фасује ова твоја стиче природни имунитет😀

Pa neću je prskati (trovati) ako ne bude bilo potrebe.
One pšenice što su kod nas rano prskane fungicidima preventivno pa ih zakačilo ono hladno, sve su žute baš boluju. Taj tretman je napravio mnoooogo više štete nego koristi.
Ali no, treba slušati promotere koji pošto poto gledaju da ti prodaju svoju robu pa te ubede u ono "bolje sprečiti nego lečiti"...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Паметно колега си проценио. Слично сам урадио као и ти нисам прскао баш због хладноће а и мало ми иде већ и на живце та фама око те заштите и тог форсирања од стране струке .Све ја то поштијем али ја се водим временским условима и стањем на терену а неким препорукама да се мора и да је обавезно остављам за неки други пут.

Да се надовежем на ово питање и до ког узраста може да се иде сњим

Spor ali dostižan.Koristim ga već nekoliko godina i u žetvi nisam imao nikakvih korova u njivi.

Posle koliko dana se vidi rezultat delovanja Foxtrota? Prskano je pre 2 nedelje i slabo nesto vene.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

ne nego juce bili da uradim osiguranje kao i svake godine i sad po novom slikaju sve parcele koje su osigurane..

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Da li je kasno za drugu prihranu pšenice? Kupio sam kan da bacim ali nisam stigao do sada.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Ja sam kan bacio u subotu, a u nedelju prskao. Pre nije moglo.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Nazad
Vrh