Pšenica 2022-2023

Ne znam kako je kod vas ovde vidim na po nekoj parceli kružić žute rđe, samo nam ona fali ko pre par godina.

Oво сам сликао једно жито успут шта може бити ово
339552196-210796531652665-5997497629309065247-n.jpg
340869183-937733670604015-3093606402973631087-n.jpg

Je l koristio neko Lanselot+, insekticid i fungicid? Sutra planiram da prskam, imam nesto i sa Husarom da odradim ali na Lanselotu piše da se ne meša, moracu izgleda dva puta da idem ili da odradim samo korov pa kasnije fungicid.

Danas odradio Lanselot, Olimp i vantex za dalje videcu.Još malo pa prolazi sat vremena a kiša na ivici, nadam se da ce sacekati još malo.

Je l koristio ko Maton ili uopšte tu aktivnu materiju u pšenici? Meni se dobro prošle godine dobro pokazao u kukuruzu...

Je l koristio neko Lanselot+, insekticid i fungicid? Sutra planiram da prskam, imam nesto i sa Husarom da odradim ali na Lanselotu piše da se ne meša, moracu izgleda dva puta da idem ili da odradim samo korov pa kasnije fungicid.
Ja sam mesao Lancelot, Polux, Tebusha i Inex i nesto nije bilo dobro, u svakoj dizni na sitima se napravio neki beli sloj i zatvorio sva sita, jedva sam uspeo da odradim tretman. Ne znam u cemu je bio problem ali sledece godine se vracam na proverenu skuplju kombinaciju od basf-a, nije vredna zivaca za 20e po hektaru jeftinija hemija.

Ja sam mesao Lancelot, Polux, Tebusha i Inex i nesto nije bilo dobro, u svakoj dizni na sitima se napravio neki beli sloj i zatvorio sva sita, jedva sam uspeo da odradim tretman. Ne znam u cemu je bio problem ali sledece godine se vracam na proverenu skuplju kombinaciju od basf-a, nije vredna zivaca za 20e po hektaru jeftinija hemija.
Ja sam bez problema prosao, rastvorilo se odlicno.Je l bilo nekih posledica po usev?
Ja sam i pre par godina koristio Lanselot i nisam obracao toliko paznju na to ograničenje oko mesanja, tada nije bilo problema.

Ja sam bez problema prosao, rastvorilo se odlicno.Je l bilo nekih posledica po usev?
Ja sam i pre par godina koristio Lanselot i nisam obracao toliko paznju na to ograničenje oko mesanja, tada nije bilo problema.
Nema posledica sem na mestima gde morao da čistim sita i malo sam stojao u mestu u sred njive i tu ce psenica propasti verovatno. Iskreno ne znam u cemu je bio problem, mozda nije Lancelot nego drugo nesto. Moja je greska sto sam trazio jeftiniju kombinaciju.

Sta kaze praksa,koja aktivna materija kod fungicida bi bila najbolja za zastitu klasa ?.Inace imam falcon forte ostalo mi dosta,nzm jel da ga koristim uz neki drugi fungicid u zasiti klasa,ili da ga ipak ostavljam za sledecu godinu.

Prolazili pre neki dan stručnjaci pored moje njive sa pšenicom, u pitanju je Sofru, pogledali i kažu da ima pojave rđe. Juče prskao sa Amistar exstra, Biatlon, Grom i Dash. Valda će joj pomoći, mada sam kasnio, tebalo je pre 15 dana to uraditi.

Nazad
Vrh