Ja sam domašio do 6 t/k.j sa setvenom normom od 105-110 kg/k.j!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Preporuka za sofru je 130kg na kj.......posto je sjeme oko 0.8e za kg......ici cemo i na tu sjetvenu normuJa sam domašio do 6 t/k.j sa setvenom normom od 105-110 kg/k.j!
Kod mene ove godine Sofry 120 kg/h ali setva sa Lemken pneumatskim sejalicom.Preporuka za sofru je 130kg na kj.......posto je sjeme oko 0.8e za kg......ici cemo i na tu sjetvenu normu
E to je ono sto sejalicu i kvalitet setve niko ne spominje samo se napinje norma semena a pritom 20 % semena ostane od gore.Kod mene ove godine Sofry 120 kg/h ali setva sa Lemken pneumatskim sejalicom.
Naravno da je broj zrna po kvadratu.....jer ove godine je sitna psenica, a prosle je bila krupna,pa nije isto......nece oni u doradama bacati ko mi kod kuce, jos se kod nas iskoristi, netko ce od stoke pojesti.....al sto je kod njih,prodati ce nekome jeftino,al bolje je zaprasiti i u vrecu........Ja sam o tome pisao kao i o preporučenoj setvi po broju isejanih zrna na m2 ali nije to bitno već kilaža!
I jos me zanima kod psenice koliko je bolja pneumatska od mehanicke sijacice?E to je ono sto sejalicu i kvalitet setve niko ne spominje samo se napinje norma semena a pritom 20 % semena ostane od gore.