Koji je to insekticid koji preporučuješ?Imam ja sistemicni insekticid koji drzi dosta duze u slucaju cikada oko 3000din za 4ha. Biljka ga usvaja preko lista i 20 dana drzi ako ne i duze
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koji je to insekticid koji preporučuješ?Imam ja sistemicni insekticid koji drzi dosta duze u slucaju cikada oko 3000din za 4ha. Biljka ga usvaja preko lista i 20 dana drzi ako ne i duze
Sve samo zato što je još uvek toplo...Mi smo 23. Poceli sijati pa se svejedno frkamo hocemo li morati prskati
Pa ti cekaj da se opet okisa.pa ces je sejati u decembruJavljaju toplo vrijeme i u novembru jos nisam odlucio da li da sijem psenicu. Po selu je vec ima koja je odrasla 15 cm u visinu.
Kod mene prvo prskanje. A insekti rade vec od 1 lista. Brojnost je bitna. Pravo vreme je na oko 5 do 10 posto listova ako imas insekte tada radis.Jel to 1.ili drugo prskanje? Jel ima neko pravo vrijeme kad se treba raditi jer kod ljudi u selu lisne usi/cikade rade vec kad je zito 3. 4. Dan vani
Zbog EU propisa da bi dobili poticaj moramo imati takozvani zeleni pokrov. Atar se zeleni od jecma , samonikle psenice i zuti od cvijeta rotkve i gorusice i repice kao u prolece, narasla preko metra. Na godinu cemo vidjeti da li to koristi i kod kukaca koji prenose bolesti , ili ce ici na te parcele ili sa tih parcela na psenicu i jecam koji sad niceKod mene prvo prskanje. A insekti rade vec od 1 lista. Brojnost je bitna. Pravo vreme je na oko 5 do 10 posto listova ako imas insekte tada radis.
Kako vidim bice velike borbe ako nastavi ovako toplo svaka 5 dana ce biti pskanje sa ovim neucinkovitim preparatima. Ako brzo ne vrate sistemike psenice necemo vise sejati.
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
musice ne prenose viruse,to su obicne musice koje imate i u dvoristu,po meni kad cujem da neki su vec par puta prskali,istruvace sve zivo i sebe,a tih musica ce biti ionako svaki dan,prskati treba samo ako ima cikada i vasi .Ovo je iz danasnjeg obilaska,nismo videli cikade,ali ovih mušica ima ne pretek.
https://postimg.cc/B83KtTgB]
[/URL][/url]
Prije tri godine,posijao repicu preko njiva sa goruscicom.....neke crne gusjenice su je jele i pocele prelaziti i kod mene,oprskao svoje pa i jedan prohod tuđe njive i nije bilo problema....nazalost je tako,s vremena na vrijeme treba njivu zapaliti,al nedozvoljavaju nistaZbog EU propisa da bi dobili poticaj moramo imati takozvani zeleni pokrov. Atar se zeleni od jecma , samonikle psenice i zuti od cvijeta rotkve i gorusice i repice kao u prolece, narasla preko metra. Na godinu cemo vidjeti da li to koristi i kod kukaca koji prenose bolesti , ili ce ici na te parcele ili sa tih parcela na psenicu i jecam koji sad nice