Pšenica 2022-2023

Mi juče završili. Sorta Avenue, površina 4.8 hektara. Prosek 6.9 t/Ha. Hektolitar katastrofa, od 71 - 75. Agrotehnika je bila maksimalna. Četiri fungicidna tretmana. Pšenica je do kraja izgledala vrhunski i bez bolesti, ali uz ovoliko padavina koliko smo imali jednostavno nije moglo bolje.
Hvala Bogu da smo i ovoliko imali.
Kad si isao fungicidne tretmane,i koje preparate si koristio ?.Jel ti zadnji fungicidni tretman bio pre cvetanja ili si imao jos posle neki ?.

Ispade. Kod nas hektolitar 67 na ovom prenosnom Dickey John-u. Ne znam koliko će na otkupnom izmeriti.

Slame kao u priči ali zrno katastrofa.
2e8274f060462e76b2c6242e3cc7d58b.jpg

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Mi smo završili žetvom za vikend. Prezadovoljan sam rezultatom. Prinos 7.1 tona po ha, hektolitar 78. Sorta rapsodija, jedan fungicidni tretman početkom klasanja.
Na jednom jutru smo hteli da probamo nešto novo, ali to je podbacilo. Sorta scena, prinos nešto preko 5 tona po ha, hl 72.

Baderljica, to zavisi od kiselosti zemlje, trebalo bi da pozitivno utiču ako je kisela zemlja.
Ima kolega na nekoliko njiva bačen Geo2 na pšenici, videćemo rezultate na kraju...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Moj prijatelj je imao jako loše iskustvo sa geo2, bavi se povrtarstvom, sad na toj njivi moze samo ratarske kulture da seje

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Krenuli danas sa Anicom i kod ujaka i kod nas. Kod ujaka 5,6 t/ha, oko 75 HL, druga klasa sve. Kod nas 7 t/ha, sve treća klasa, HL od 75 do 77.
Moja je sijana desetak dana kasnije, debelo druga polovina oktobra, ja sam štitio dva puta i dobila pod zadnje biostimulator, ujakova tri puta, i kod mene i kod njega u svakom tretmanu insekticid, sva ostala agrotehnika ista. Mislim da je to do kondicije zemlje takve razlike, a i malo i zbog rokova. Vlage su bile oko 13 % sve.
Ostalo je još nešto Anice i Sofru i Obiwan, sve na boljim zemljama, pa ćemo vidjet šta kaže kombajn nakon kiše koju najavljuju od sutra.

Ми данас радили услужно, ајме мене...слама махом зелена, ликава, још јуче покисао атар са 3л, таман да још буде влажнија иста...а зрно, суво 12.3%....брзина 3,5-4кмч, и то јер сам малко више подигао био хедер, да мање увлачи сламе ал да опет има шта да помогне извршавању, на предлог газде иначе сам се вуко ко пребијен испод 3кмч, када сам ниже косио...принос 3.8т/кј, доста било празних класова, плус њиву је у два наврата лед кврцкао, не превише али довиљно са болешћу да умањи поприлично принос ....

Kad si isao fungicidne tretmane,i koje preparate si koristio ?.Jel ti zadnji fungicidni tretman bio pre cvetanja ili si imao jos posle neki ?.
31.03.2023 Amistar extra 0.5 l/ha
11.04.2023 Amistar extra 0.5l /ha
27.04.2023 Revycare 1 l/ha (zastavičar)
13.05.2022 Osiris 2l/ha ili Caramba 1.3 ili Pylon plus 0.95 l/ha (čišćene stare zalihe) (početak cvetanja)

Prvi tretman je bio višak, poranio sam.

@Brale
Blokirani bili neki elementi u zemljistu, kupusnjače nisu imale porast nikakav na tom delu parcele, probali par puta i karfiol i brokoli i kupus i batalili, posejali pšenicu.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Mi smo završili žetvom za vikend. Prezadovoljan sam rezultatom. Prinos 7.1 tona po ha, hektolitar 78. Sorta rapsodija, jedan fungicidni tretman početkom klasanja.
Na jednom jutru smo hteli da probamo nešto novo, ali to je podbacilo. Sorta scena, prinos nešto preko 5 tona po ha, hl 72.
Jel ima Rapsodije jos u prodaji?

Nazad
Vrh