Pšenica 2022-2023

Sorte skidane dva dana. Sofru prinos od 4.3-4.5 t/kj. Anapurna 4.4t/kj ht79-81 ,proteini od 12,8-13.2 kod sofru, Anapurna 13,7-14.4. prosek za sada sa 50kj 4.4 t/kj. Sofur 3 zastite, anapurna 2 zastite. I jos jedna sorta radjena i malo losiji prinos na 2,2 kj dala je bg klimatika 3.6t/kj ht 80. Protein 13.8 dve zastite.

Sent from my WP5 using Tapatalk

Sorte skidane dva dana. Sofru prinos od 4.3-4.5 t/kj. Anapurna 4.4t/kj ht79-81 ,proteini od 12,8-13.2 kod sofru, Anapurna 13,7-14.4. prosek za sada sa 50kj 4.4 t/kj. Sofur 3 zastite, anapurna 2 zastite. I jos jedna sorta radjena i malo losiji prinos na 2,2 kj dala je bg klimatika 3.6t/kj ht 80. Protein 13.8 dve zastite.

Sent from my WP5 using Tapatalk
Kojeg datuma su posejane?
Ja sam veliku razliku u prinosima video u rokovima setve.

Naše u optimalnom roku sejanje, sve odrađeno kako treba. Krenulo sa 2500kg/kJ. Sofru. Zrno sam kacio juče.

Sad smo u drugom delu atara deluje malo bolje.
db7350b053452235c9eb9616fd36ce34.jpg
384ebce664d9a0ec78726228bc352188.jpg

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Колега Рајфајзен конкретно Ссфру колко чујем код нас у атару убедљиво најгори за разлику од предходних година где је убедљиво предњачио у односу на остале

Najgori prinos za sad kod prijatelja NS40 skinuo 1.8t/kj

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Danas uradjen Avenue na 0,45 hektara negde oko 3 tone.Seme sitno, hektolitar mogu da zamislim koliko je mali.

Sinoć spremljena ergela...

Jutros radila malo servisna služba..

I na kraju ipak zakosili pa šta nam bog da...prvenac se gura da ide malo transport, neka nek uči ako hoće...
Vlaga 14,hl 77,prinos žali bože,al bolje neg što sam očekivao s obzirom na virozu,bakteriozu, očin bi ga znao šta je...biće oko 35 meteri...

Па то је супер код нас иде око 3т/кј јел било болесно рђа и та остала срања...

Kod nas ima dosta tih crnih klasova valjda od kise, i to kod svih🙈Ja sam svu psenicu isprakao 3x ali dzabe

Danas pitam na coveka sa silosa kakvo je stanje i on mi kaze jako lose. Pitao ga jel primaju sa slabim hl i kaze da primaju i odmah odvajanu u posebnu celiju valjda za ove fabrike stocne hrane. Kaze mi da ima po zrnu i fuzarijuma i glavnice (ono crno zrno) i jos mnogo cega. A da primese idu i do 25%. A prinosi jako losi. Da kazem da sam se raspitivao jer sam cuo da neki nece ni da primaju losu psenicu. Ja moju jos ne mogu da radim. Posle ove najavljene kise od sutra ako je bude bilo verovatno cu sl nedelje movi da radim. Pa sad kako bude. Moj kombajner mi javlja danas da je kod jednog radio Avenu na 90 ari i da je bilo 6 t. Zrno i nije tako lose ali zato slame ima samo tako. Stenje Class. Kod mene je i Avenu i Apilco i KWS Marvell.

Prvi dan setve 30 oktobar, neki KWS

z0WiYYo.jpg
Danas sam skidao parcele gde je ova slika nastala. Datumi setve su 30-31 oktobar i prosek na 6 parcela je 4350 kg/KJ, Hl 76-80. Nisam primetio da je negde bila slabija ili bolja. Sve parcele koje sam radio su copy/paste. Primese su mi dosta velike na jednoj turi je bilo cak 4.3% iako u prikolici nema nista osim psenice.

Nazad
Vrh