Pšenica 2022-2023

Zaštićena 5 dana pre cvetanja, veoma malo fuzarijuma ima a još se zeleni.
Nije orano od 2011 i sejana direktno na uljanoj repici. Ima divljeg ovsa ali nije ništa strašno. Malo se razlikuje ona na plitko tanjiranoj zemlji jer je više izbokorena
U mom kraju ko nije radio 3 zaštite list je bez zelene boje.
f46b5abe00ad8e034bedd66305762c7a.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Sad je u nalivanju zrna.Kod mene je Avenue,on je rana sorta,zrno je zeleno.Msm da će početi za 10-ak dana da ulazi u voštanu fazu.

Pšenice kod mene naglo sazrevaju i ostaju bez lista, zrno će biti nikakvog kvaliteta. Ima osušenih klasova ili pak dela koji se osušio.

Kod mene tanjirano sve,pšenica ko metak.Lepo ulazi u poslednju fenofazu,zastavičar još zelen,rod obećava.I na ovoliku količinu padavina mislim da osnovna obrada nije toliko ni bitna koliko pravovremena zaštita,jer su temperatura i vlaznost vazduha doprinela da gljivična oboljenja naprave haos u ataru.

Ne zaštićene pšenice su izgubile zastavicar i biće potpuno prazan klas.
Kad to kažem mislim i na one koje su jednom pa čak i dva puta radjene.
Ove godine minimum 3 puta za rod neki.

Ja je najradije ne bih ni sejao...ogadila mi se pomalo,nema tu zarade...
Al ajd tešim se,zbog plodoreda dobar je pred usev,rešavanje korova totalom na leto,treba mi slama...
Слажем се ,код мене је проблем соја у монокултури и широколисни корови .Не могу сваке године само кукуруз сејати,ако соју скроз избацим онда једина опција остаје она или сунцокрет

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh