Pšenica 2022-2023

To je sad gotova priča, biće malo veći odbitak na nečistoći, a za iduću pšenicu na toj njivi obavezno Axial ili neštoslično.
Što se tiče slika, to neka ti pojasne ovi mlađi, od nas starijih dosta i ovo.;)
Hvala za preporuku, ovaj put je isao samo sekator, sto ocigledno nije bilo dovoljno
Odbitak za necistoce i nije toliki problem ali sam procitao da ovo moze da umanji prinos i do 80%, to je vec zabrinjavajuce
Pokusacu opet sa slikama nakon yt objasnjenja

Sekator i Biatlon to ne uništavaju, to su travnati korovi slični pšenici, pa zato mora neki od ovih posebnih herbicida.

Апилко који је градиран и поваљан. Много белих класова...фузаријум? Добио Дует Турбо и Ревикер. До пред град је изгледао топ, а сад...

Slika1 euklid
Slika 2 i slika 4 rwa grejndor
Slika 3 i slika 5 kws solehio( na petoj slici se vidi ista parcela sa grejndorom i solehiom

Kod mene na euklidu se pojavili misevi, ili sta su vec. 100 rupa smo napunili i zatrpali. Nezgodno u 3 pm. Nasetali se po njivi ko ludaci.
Za cega, za 18 dindzi.

LG Ascona i Anapurna, za sada Ascona više zrna u vlatu. Videcemo šta kaže kada se skine koja je bolja.
3c172fe7a0314c42913672fc0da9d375.jpg
b89f8c1015728140b8ff00e4db6a7fc2.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Ascona kod nas izgleda dosta zdravije od Anapurne i Apilca, mnogo bolje podnosi ove stresne uslove.

Sent from my iPhone using Tapatalk

17.05 pred cvetanje isao revycare 1l/ha ,ali ili je trebalo jos (1.5l/ha) ili sta vec ,uglavnom jos pre nedelju dana je bilo bolesti na listovima...kad sam prskao bila je skroz zdrava.Sumnjam da je sorta sr...,tj jako osetljiva na bolesti,inace Nador je u pitanju.
Pretpostavljam posle vostane faze joj nije bitno koliko su ne/zdravi listovi ,ako je dotle nalila zrno dobro ?.A fali joj i vode ....

Nakon, cvatnje ako niste oprskali, ili jeste oprskali nebitno, fungicidom se vise ne ulazi jer ekonomski nije nikako opravdan tretman a sad kako hocete

Nazad
Vrh