nedeljkosavic012
Član
Ja ću ove godine biti milioner posle žetve, naravno ako dobijem na loto
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ma jasno, ko hoće da razmišlja shvati problematiku. Kod mene je sve relativno novo pa opet mi je u zadnje 3 sezone otišla jedna guma na Pronarki i dve na Zmaj prikolici. Skoro 30 godina sam u prevozu i znam da teško gume 8 sezona izdrže vožnje na asfaltu, sa repom kad sam radio 6-7 sezona...Za kombajn da ne pričam...samo da se na gume nadovežem, kad smo kupili lane jd iz 2010. znači 12 godina starog zadnje gume je imao originalne svoje na nekih 5300 sati, ripne su bile ajmo reći na nekih 30 do 35%. ja sam odmah naručio nove gume zadnje 2 i to nisam premium uzeo već cultor koje su tada koštale 3000 eura plus pdv a danas misilm da ispod 3500 pa vjerojatno i više takve 2 gume nemožeš naći. da bi tata prigovarao kud sam bacao novce te gume mogu ići još godinama itd. kad smo ih napumpali na 1.8 bara i zakačili rotodrljaču sa sijačicom bez sjemena da samo premjestimo taj stroj kad je on to podignuo 1 guma je odmah bila gotova.... onda sam rekao tati i šta sad sjetva dolazi gume ne bi bilo odmah na stanju a cijena je od zimus otišla 20% gore....
kažem moja amortizacija na skupim strojevima kako gube vrijednost od stojanja ili rada iznosi sigurno 120 eura po ha. ko radi sa imtom itd njemu je možda 50 eura po ha ako i toliko.
Jel je Alijans? Meni je isto zveknula, 10-ak dana nakon isteka garancije.... Sreća pa nisu iste gume na prikolicama. Na jednoj su Bkt a na drugoj Aliance.otišla jedna guma na Pronarki
BKT, naišli sa njom na šinu ukopanu u putu, prosekla je u T, nema ništa od nje, vulkanizirao je samo za rezervu. Inače su nam te međe u putevima i glavni problemi, dok se ne desi nešto ovako i iseče novu gumu...Jel je Alijans? Meni je isto zveknula, 10-ak dana nakon isteka garancije.... Sreća pa nisu iste gume na prikolicama. Na jednoj su Bkt a na drugoj Aliance.
Kako ovaj zavrsi u tockuBKT, naišli sa njom na šinu ukopanu u putu, prosekla je u T, nema ništa od nje, vulkanizirao je samo za rezervu. Inače su nam te međe u putevima i glavni problemi, dok se ne desi nešto ovako i iseče novu gumu...
Znači da kod nas na terenu ima 30% parcela pod pšenicom gde će gljivična oboljenja da odnesu dobar deo roda,jer velik broj ljudi veruje da je fungicidni tretman bačena para,i samim tim se parcele i ne obilaze dok ne udje kombajn.Ima fusariuma i kod mene,ali samo u naznakama,odradjen i t3,a slozices se sa mnom da nije jednaka šteta od 5 % i 55%.PozdravSta znaci domacinski odraditi? Ja sam radio 3 tretmana pa fuzarijum polako probija.
Vozacu auta se nisu svideli tvoji YT radovi!BKT, naišli sa njom na šinu ukopanu u putu, prosekla je u T, nema ništa od nje, vulkanizirao je samo za rezervu. Inače su nam te međe u putevima i glavni problemi, dok se ne desi nešto ovako i iseče novu gumu...
A ja bih zabranio sve te otrove kojima pšenicu prska ko kako hoće po slobodnoj volji, misleći da pšenici čini dobro.Bio juče u obilasku pšenice i vidim da je na Sofru i pored t3 (Pylon plus) krenula fuzaria na nekim klasovima. Da sam neka vlast, a nisam, zabranio bih da se seme Sofru više stavlja u promet.
To je sad gotova priča, biće malo veći odbitak na nečistoći, a za iduću pšenicu na toj njivi obavezno Axial ili neštoslično.https://ibb.co/xGgjBrQ
Jel moze nesto da se uradi sad protiv ovoga ili je sad kasno za bilo sta? Bas je prekrio sve...
https://ibb.co/c2hcTJL
slikano 31-og maja
P.S. Jel moze neko da pojasni kako da ubacim sliku? Moze i privatnom porukom, hvala