Pšenica 2022-2023

Golić.... Kupio Pobjedu, NS 40 nije bilo pa sam čekao par dana dok nisu nabavili

Ns 40s je 100 posto brkata...nek su ti podvalili,svakako odlično izgleda...
Ja se nešto razmišljam da se vratim jednim procentom a ns 40s..Lepa iskustva sam imao sa njom...

Graindor
predusjev kukuruz, sjetva 10.10.2022
480 kg/ha umjetnog
175 kg/ha norma sjetve (‘tavanuša’ tko zna koja po redu reprodukcija, 8/9-a, vlastita dorada kroz trijer/selektor + ‘bojanje’)
1x Zaštita od korova: Sekator 0,07 L/ha
1x Zaštita od bolesti: Prosaro 0,67 L/ha

Na ove mizerne cijene (0,14 EUR-a) potrebno za nulu: 3,4 t/ha

a0f689311abdec89462e35b86d749ee6.jpg

e56549c60e67001c2cfaf93802a6ac24.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Samo 1 zastita ....dobra sorta ako joj je to dovoljno samo.Ja sam negde morao i 3 zastite ici,plus insekticid posle,lema ubija,hodam kroz psenice i sve pantalone umazem od leme lol.

Samo 1 zastita ....dobra sorta ako joj je to dovoljno samo.Ja sam negde morao i 3 zastite ici,plus insekticid posle,lema ubija,hodam kroz psenice i sve pantalone umazem od leme lol.
Na Sofru sam i ja išao 3 zaštite + zaštita od korova :S 🤷‍♂️
Na Falado 1-3, kako koja parcela...

Ovdje možda bude išlo još jedna od leme al našao 3 u prvih 10m uvratina,pa ćemo pratiti situaciju, al vjv neće biti potrebe za insekticidom..
Graindor po meni odličan, nijednu sortu nisam sijao tako dugo i uzastopno kao nju, jedina mana...ako nemaš bar 50L u svibnju kiše proteini budu lošiji, a mi u maju dobili ove godine 31L a cijene kod nas se formiraju prema proteinima.... bit će vjv 2 klasa pšenice po proteinima

Ti si kolega lovac, te stvari se ne iznose tek tako u javnost.
Јесам али ја од овога живим и храним породицу. Немој ово, немој оно, а на нас и зец шиљи ону ствар. Нека држе своје живуљке даље од мојих њива и неће бити проблема. Кад мени зечеви и срне поједу сунцокрет они кажу огради њиву, е па и ја им кажем нека их држе даље од мојих њива.

Graindor
480 kg/ha umjetnog
175 kg/ha norma sjetve (‘tavanuša’ tko zna koja po redu reprodukcija, 8/9-a, vlastita dorada kroz trijer/selektor + ‘bojanje’)

Ako si sa 3.4 tone po h na 0 onda so mnogo jeftino djubrivo kupio, meni vise od toga treba samo za djubrivo..

1/3 gnojiva sam uzeo po skupoj cijeni u jesen za sjetvu, a ostalo u veljaci, ozujku i za kukuruz u travnju..
mozda 1 od 100 :/
a i radimo vec preko 20g sve sa gotovinom, nista na ugovor..osim soje od 2019te kad su nam uveli da moramo imati racun i certifikat za sjemensku soju…
95% kod mene radi na ugovor i skoro svi uzeli po najvecim cijenama…

a i bacam malo u odnosu na ostale u mom kraju, koliko ja po hektru vecina toliko minimalno po jutru…
na jednoj parceli od 1ha di mi je isto graindor ulog mi je jos manji u gnojivu, oko 360 kg/ha jer je pretkultura bila soja..

Tako nesto je i kod mene i to mi je kao minimalan ulog bio.. Od djubriva 200kg NPK, 200kg UREA, 200kg KAN po hektaru i kad se sabere oko 500e po hektaru je djubrivo sto na najavljene cene u zetvi izadje oko 3 tone psenice samo za djubrivo. Ko je kupio jesenas ili na odlozeno a bacio istu kolicinu vrlo verovatno da ce mu trebati i do 4 tone po hektaru samo djubrivo da razduzi.

Graindor
480 kg/ha umjetnog

a0f689311abdec89462e35b86d749ee6.jpg

e56549c60e67001c2cfaf93802a6ac24.jpg

Jos da si i sjeme kupio.....nema sanse ni biti na nuli......

Јесам али ја од овога живим и храним породицу. Немој ово, немој оно, а на нас и зец шиљи ону ствар. Нека држе своје живуљке даље од мојих њива и неће бити проблема. Кад мени зечеви и срне поједу сунцокрет они кажу огради њиву, е па и ја им кажем нека их држе даље од мојих њива.
Ma razumem te kolega isto je i kod nas tako ali nemoj tako javno da iznosiš te rabote.

Nazad
Vrh