Pšenica 2022-2023

Veceras obiso psenicu
Naizgled je u dobrom stanju, sva jednaka
Ima tackica po listu ali sta je tu je
a3052016099c4936e6e31ead51f63fc4.jpg
f38de5d238e8edd72835a11ba44dafec.jpg

pa bas zbog toga,sto ja imam Avenue i apilca sa tim tackicama ali njima su takvi listovi nisu bolesne da ne brines ako mislis na bele tufnice te ?

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Ne mogu da verujem sta mi je sad otac preneo:
Simonida, zaražena žutom rdjom (žutu bio i traktor u prskanju), semenska pšenica, izgledala odlično do zaraze, tretirana prohlorazom, požutela SKROZ, ništa od nje

Ingenio sa tavana, isto žuta rdja, isto tretiran prohlorazom, preguraće zarazu

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Simonida me 2014 zavila u crno i zahvalio sam joj se na večno. Sad me Sofru takođe "uvredio" i njemu se od žetve zahvaljujem na večno.
Kakva je situacija, ako se ovako nastavim zahvaljivati, šta ću za koju godinu sejati?

Solehio vec dugo, cini mi se od 2017g,ove godine nesto tunjav, al videcemo sta kaze vaga, to je pravi sud, ja cu dati sve od sebe kao i do sada

Neka parcela u cvetu, neka nije, sve je ista sorta Apilco.Pšenica se prosto regenerisala od vremena setve kada je izgledala očajno.Bolesti tipa lisne rđe, pepelnice i ostalih lisnih napasti nema.Zastavičar zdrav k'o konj jedino je po neki vrh spaljen od onog mraza koji ga je opaučio.Sporadično ima i (k)leme po obodima parcela.Generalno prezadovoljan sam samim stanjem.Odrađena zaštita sa Unify, Prunus i Laidir, to joj je od mene sve što se tiče agrotehnike, sledeći u parcelu ulazi kombajn.

Nazad
Vrh