Pšenica 2021-2022

Ja imam jos oko 20kj,ali moram prvo da tanjiram.Ja mislim da ce se moci tanjirati u ponedeljak,pa u utorak ili sredu da posejem.Posle vestak ispod kukuruza i da krenem sa gruberom raditi,zavrsice se do nove godine 😀
Ja se nadao da ce moci u subotu-nedelju ali danas vidim nije nista prosusilo mokro je katastrofa.. Videcemo za koji dan kako ce da izgleda, mozda u ponedeljak..

Koliko je kod vas palo kiše? Kod nas nešto preko 150 litara. Gledam danas jednu malu parcelu,orana je pre dvadesetak dana,ma ništa se ni od gore nije prosušilo. A tanjiranje...nema od toga ništa bar nedelju dana. Tanjirača mi je napolju,čini mi se da tone i dok stoji u mestu :osmeh:
Inače,posejao sam samo manji deo planiranog. Bilo je lepog vremena,ali i kvarova i zbog toga nisam mogao da nastavim. Mislim da neću ni moći da posejem koliko sam planirao. Ako bude nekih uslova u ovom mesecu,posejaću. U decembru verovatno neću,to će već biti kasno.

Setva 19.10. semenski Apilco i naš Sosthene. Pola parcele predusev suncokret, pola kukuruz.
341408b085a765b66a23cfcb7abc0c4f.jpg
d19dc984a31306540c639307986063b9.jpg
8c8d25fc1c9eba4eaef19f43451a29aa.jpg
5a1d4131a3e0f853cab390ef8f48f82a.jpg
61439be8111184ca91aa3fa337fda545.jpg

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Ja sam moju posejao 30.10. I vidim da stidljivo izbija. Msl da sam tada uhvatio poslednji voz. Sad je velika vlaga. Kod mene 3 dan posle neke kise mozes uci u njivu i raditi. Evo jos je blato da ni peske ne mogu da udjem u njivu. Vidim da sl nedelje ce biti i lepog vremena i oko proseka za temp. Taman da ona izadje skroz. Pa da kao i ovde neki vidim da se njiva zeleni 😉😉😉.

Данас пукао топ отац отишао и посејао неплански 1,5кј. Ја кући лежим он зове, е нешто не ваља каже посејао целу њиву остало пола семена🥴
Реко ајде ти понови све опет и биће ОК, тако је и урадио мало смањио и све наново прешао. Ала је сејалица поравнала њиву за медаљу.

Kod nas uzas. Kisa je bas pretjerala. Sigurno prije utorka se ne moze uci u njive. Imam jos 3.5 ha da uzorem i posijem. Sreca je sto nije uzorano tek onda ne bih mogao uci u njivu. S obzirom da vec dobrano kasnim. Da li je dovoljno povecati normu sa 300kg na 350kg/ha ?

Juce sam potanjirao oko 5 ha za psenicu,danas otac kad sejao zaboravio da vrati podesavanja na sejalici od sejanja jecma i posejao 400 kg renesanse kupovne u 1.2ha😂😂😂.
DaRee,prosle god smo posejali 3.12. bio zadnji dan setve i bilo je sve ok,oko 6.9t na ha u zetvi ali imali smo dosta novih parcela koje nisu radjene po par godina pa nam spustilo prosek,inace nase razradjene njive su dale preko 8t na ha

Nazad
Vrh