Pšenica 2021-2022

Ja imam jos oko 20kj,ali moram prvo da tanjiram.Ja mislim da ce se moci tanjirati u ponedeljak,pa u utorak ili sredu da posejem.Posle vestak ispod kukuruza i da krenem sa gruberom raditi,zavrsice se do nove godine 😀
Ja se nadao da ce moci u subotu-nedelju ali danas vidim nije nista prosusilo mokro je katastrofa.. Videcemo za koji dan kako ce da izgleda, mozda u ponedeljak..

Ja isto imam da spremam za 20-ha jos..nista danas tek sutra ako bude moglo da skidam kukuruz i odmah tanjiracu ubacujem da to sjebem sve

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Dok ne probam necu znati,vise cekanja nema...sve zavisi od vremena

Ja isto imam da spremam za 20-ha jos..nista danas tek sutra ako bude moglo da skidam kukuruz i odmah tanjiracu ubacujem da to sjebem sve

Koliko je kod vas palo kiše? Kod nas nešto preko 150 litara. Gledam danas jednu malu parcelu,orana je pre dvadesetak dana,ma ništa se ni od gore nije prosušilo. A tanjiranje...nema od toga ništa bar nedelju dana. Tanjirača mi je napolju,čini mi se da tone i dok stoji u mestu :osmeh:
Inače,posejao sam samo manji deo planiranog. Bilo je lepog vremena,ali i kvarova i zbog toga nisam mogao da nastavim. Mislim da neću ni moći da posejem koliko sam planirao. Ako bude nekih uslova u ovom mesecu,posejaću. U decembru verovatno neću,to će već biti kasno.

@brankovic nije kod nas mnogo palo,oko 30l ja mislim da vise nije. Polomio mi se kisomer nemam pojma koliko tacno

Setva 19.10. semenski Apilco i naš Sosthene. Pola parcele predusev suncokret, pola kukuruz.
341408b085a765b66a23cfcb7abc0c4f.jpg
d19dc984a31306540c639307986063b9.jpg
8c8d25fc1c9eba4eaef19f43451a29aa.jpg
5a1d4131a3e0f853cab390ef8f48f82a.jpg
61439be8111184ca91aa3fa337fda545.jpg

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Ja sam moju posejao 30.10. I vidim da stidljivo izbija. Msl da sam tada uhvatio poslednji voz. Sad je velika vlaga. Kod mene 3 dan posle neke kise mozes uci u njivu i raditi. Evo jos je blato da ni peske ne mogu da udjem u njivu. Vidim da sl nedelje ce biti i lepog vremena i oko proseka za temp. Taman da ona izadje skroz. Pa da kao i ovde neki vidim da se njiva zeleni 😉😉😉.

Данас пукао топ отац отишао и посејао неплански 1,5кј. Ја кући лежим он зове, е нешто не ваља каже посејао целу њиву остало пола семена🥴
Реко ајде ти понови све опет и биће ОК, тако је и урадио мало смањио и све наново прешао. Ала је сејалица поравнала њиву за медаљу.

Kod nas uzas. Kisa je bas pretjerala. Sigurno prije utorka se ne moze uci u njive. Imam jos 3.5 ha da uzorem i posijem. Sreca je sto nije uzorano tek onda ne bih mogao uci u njivu. S obzirom da vec dobrano kasnim. Da li je dovoljno povecati normu sa 300kg na 350kg/ha ?

Juce sam potanjirao oko 5 ha za psenicu,danas otac kad sejao zaboravio da vrati podesavanja na sejalici od sejanja jecma i posejao 400 kg renesanse kupovne u 1.2ha😂😂😂.
DaRee,prosle god smo posejali 3.12. bio zadnji dan setve i bilo je sve ok,oko 6.9t na ha u zetvi ali imali smo dosta novih parcela koje nisu radjene po par godina pa nam spustilo prosek,inace nase razradjene njive su dale preko 8t na ha

Nazad
Vrh