Pšenica 2021-2022

Ja sam tek krenuo sa setvom,do kraja novembra zavrsicu valjda

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nisam ni spremio jos,mora da se poore i istanjira,danas bacanje vestaka na kukuruzovinu i dokupljivanje jos bar 2t 3x16 rusko,85din sa pocekom i idem da pogledam njive koje sam uzeo pos zakup da vidim u kakvom su stanju i zbog kise i zbog nacina skidanja zitarica da bih znao da li da orem ili da idem tanjiracom da izmesam ostatke. Juce bio da bacim vestak na kukuruzovinu,neko pametan zapalio i pobegao bez brazdjenja njivu,prenelo se na moju njivu i na moju sumu i opet mi izgorelo 2.40 ha mlade sume hrast i bagrem

Kod nas kruži priča da se sve snima satelitom, i da su kazne ogromne, i moram priznati da deluje, ni jednu jedinu njivu nisam video da je zapaljena... Lane sporadično, Jedna ili dve...

Ja juce zavrsio,a nocas pala kisa.

253051218_215845920621643_8035535899080710422_n.jpg

Ej,ja sve razumem i znam i ne branim nikome da pali niti se mesam u to kako ko radi,najbolje je ostaviti da se pomesa sa zemljom ali kad uslovi ne dozvoljavaju i kad nece da se tipa zaorava pa jbg i ja zapalim ali brate odem tanjiracom sad velikom ili plugom i zabrazdim,necu da upropastim coveka,u istom smo selu,isto radimo,ista govna jedemo...

To je onaj sto iz kafane izadje a vrata za sobom ostavi otvorena!!
Znas koliko njega zabole, jos ce se smejati sto je tebi izgorela suma.
Odmah policiju, sumara, sve redno, ne mozes drugacije sa budalom.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ne palim već duži niz godina, pokazalo se kao dobra agrotehnička mera.Ove godine masa je bila slaba, pokislo lepo, skoro da se i ne primeti kada prođe tanjirača pa je retko ko i palio.

Deks,probao sam sve,dzabe,nisam jedini,drugu se zapalio kukuruz od njive pored koju je covek palio da bi orao sarovinu i nikom nista,bilo je sve po ps i milicija i vatrogasci on kaze da se uhvatilo od treceg komsije,2.45ha smo skupuli rucno to malo bede sto je ostalo,3 dana nas 4 sa kantama od polikolora setali po njivi plus sto su pabircari odneli garant 30 dzaka za noc,to je ona prica tuzi oca sto ti jebo mater. Letos kad sam orao strnjiste nisam mogao da prodjem putom kojim bih putovao oko 3 km i stigao za 15 min kuci jer su zapalili njive pa se prenelo na put i na drugi deo atara,sve u svemu gorelo je preko 70 ha strnjika nego sam morao iz mog atara da izadjem na pozarevacki put malo ispred mosta na moravi pa preko auto puta takoreci da izadjem u m.krsnu pa da udjem u skobalj,put preko 25 km.

Jedva sam završio skidanje ove godine,obično kosidba kukuruza kod mene bude gotova do polovine septembra.
Po ataru još ima po koja njiva gde nije pokošen kukuruz.

Imam još 10tak jutara pšenice da posejem. Potanjirao sam jednom i bacio veštak i onda su pale ove kiše.
Razmišljam sad da ne tanjiram već da posejem odmah sa oltovom diskosnom sejalicom i razmišljam da li posle toga valjati ili podrljati....šta mi predlažete?

Ja imam jos oko 20kj,ali moram prvo da tanjiram.Ja mislim da ce se moci tanjirati u ponedeljak,pa u utorak ili sredu da posejem.Posle vestak ispod kukuruza i da krenem sa gruberom raditi,zavrsice se do nove godine 😀

Nazad
Vrh