Кића
Član
Ove godine, ako ostanu ovakve cene (300+€/t) ima da se isplati svaka kap
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sale drugar je posejao ozbiljnu površinu pšenice sve sa deklarisanim semenom, nema parcele gde ne vire antene u vidu ječma.Kod mene isti slučaj ali nije velika površina semenske pšenice.Sejalica očišćena i izduvana detaljno baš zbog tih stvari i ne vredi.Jedne godine sam sejao semensku Zvezdanu i sve u redu a komšija pored sejao ječam rasipačem i malo prebacio kod mene.
Ako ne padne, maximala tu negde oko 5-6 tona po hektaru.Kod nas poprilično niske ostale pšenice.
Neće biti neke slame...
Deo atara prema kacarevu koji je dobio više kiše poprilično bolji.
Kakva su vam očekivanja?
Kod nas je to maksimalan rod kada je sve idealnoAko ne padne, maximala tu negde oko 5-6 tona po hektaru.
Pre će biti 5-6 METERI po HaAko ne padne, maximala tu negde oko 5-6 tona po hektaru.
Nije, divlji ovas je drugačiji, ima i njega između ostalog.
Moj ti je savet da ne ides uopste u psenicu do zetve ako kisa ne padne za par dana, ja idem cesto i samo se nerviram sve vise i vise, vise necu da ih obilazim ,na kraju samo mogu poludeti od muke, doslo je sada ono da od nas ne zavisi nista Uradio sam dobro sve za lep rod ali vise nista ne zavisi od mene.Prihrana preko lista samo moze da izazove ozegotine, neka je neka se bori sama pa kako bude.Da li ima svrhe prihranjivati nekom folijarnom prehranom i kojom sad kada bih radio zastitu od fuzarijuma. KAN sam uzeo ali kise nema a psenica je vec pocela da klasa i za par dan ce i procvetati