Pšenica 2021-2022

Celo proleće mi je sva pšenica izgledala za prinos od 6 tona. E onda je nastupilo kvalitet zemlje i gde je pogodila kiša...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

nas kisa oterala,jedan mali oblacic cudo napravio iz cista mira naisao

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

50 litara nismo imali od zimus do sad jbt ...ali do sledece zime ce i kod nas pasti toliko ,siguran sam.

Provlači se neki zaključak da ove godine dobro prolaze ljudi koji su manje uložili, jer su imali manji prinos, ali ne toliko manj kad se pogleda profit, jer i neko ko je uložio, imao je velika ulaganja.

Ove godine sam sejao Syngentin Ingenio, 200kg/ha, predsetveno 200kg NPK, mislim 125 kg KAN proletos, jedna zaštita i ukupno ulaganje 105.000 rsd po hektaru.
Imao napad nekih sitnih crvenih crvića posle klasanja.
Lošije njive i osrednje padavine, prinos samo 3.500 kg/ha, ali poraz je u hektolitru, svega oko 69 kg.
Sa okvirnom cenom 32 rsd/kg, zarada nikakva.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
A jel si racunao zakup?

Neko je pitao u temi o SY Falado...danas sam je skinuo...predusev suncokret,100 kg Yara 16:27:7,prihrana 140kg Yara Nitramag,dva tretmana...oko 4500 kg/kj...mnogo prasine...ja inace ne volim psenice sa osjem...ovo je bio ogled.

Na nasem trzistu nema boljeg! kad to kazem mislim na CENA=KVALITET. To sto pise na deklaraciji i dobijes...nema prasine,granulacija ujednacena...

Danas ovrsili Simonidu i Apilco. Za nijansu Simonida bolja 6.4 t/ha Apilco 5.8t/ha. S obzirom da je dobila samo 100kg Kan-a po ha prezadovoljan sam. Ove godine veliku ulogu je igrala kondicija same zemlje i predusjev. Na ove dvije parcele predusjev je soja zato su tako dobre i bile. Na njivama gdje je kukuruz ranije sto smo vrsili 3.5 t/ha. I definitivno ima i do gustine sjetve. Simonida 300kg/ha Apilco 250kg /ha obje su kupljene u apoteci.

Bilo je godina kad su neki skidali i više...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh