cenejac111
Član
Заправо иде 2-4% уреје у односу на количинину воде.Bogami izuzetno cudan april,ako pogode prognozu nema prskanja pre 25 aprila sigurno.....do 5kg po jutru idem uree maksimalno,ne bih smeo da rizikujem sa vecom kolicinom
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Заправо иде 2-4% уреје у односу на количинину воде.Bogami izuzetno cudan april,ako pogode prognozu nema prskanja pre 25 aprila sigurno.....do 5kg po jutru idem uree maksimalno,ne bih smeo da rizikujem sa vecom kolicinom
Sipam u korpu/sito na prskalici a tu puštam vodu iz creva i taman mi se toliko i rastopi dok napunim prskalicu ,150 kg Uree na 800 litara vode na 4 Ha površineKako je najlakse rastopti ureu ,kako vi radite
Nije mnogo 150kg na 800l ? Da li je to zapremina prskalice, tih 800l ? jer ako jeste i tu rastopis 150 kg uree onda tu nema 800l vode.. Valjda sam se lepo izjasnio..Sipam u korpu/sito na prskalici a tu puštam vodu iz creva i taman mi se toliko i rastopi dok napunim prskalicu ,150 kg Uree na 800 litara vode na 4 Ha površine
Nisam razmisljao o takvim detaljima,nije mnogo,nece skoditi psenici,ja tako radim......jedino treba izbegavati jako sunce i visoke temperature jer se urea kristalise na povrsini lista,predvece najboljeNije mnogo 150kg na 800l ? Da li je to zapremina prskalice, tih 800l ? jer ako jeste i tu rastopis 150 kg uree onda tu nema 800l vode.. Valjda sam se lepo izjasnio..
Kada tako sipam zacepe mi se dizneSipam u korpu/sito na prskalici a tu puštam vodu iz creva i taman mi se toliko i rastopi dok napunim prskalicu ,150 kg Uree na 800 litara vode na 4 Ha površine
Bez problema mozes 20% ureje znaci licno sam radio do 30% nikakvu stetu nece napraviti.Najbolje pred vece kada nema jakog sunca.Nisam razmisljao o takvim detaljima,nije mnogo,nece skoditi psenici,ja tako radim......jedino treba izbegavati jako sunce i visoke temperature jer se urea kristalise na povrsini lista,predvece najbolje
hahah druze, budi prezadovoljan...kod nas su bili prinosi jedva 4-5t/ha, a vecina manje, prva kisa pala krajem maja, pocetak juna...psenica samo nestala...vecina je u Banatu ovako prosla, tako da bih taj tvoj prinos potpisao do kraja bavljenja poljoprivredom, cak i manjiEmigrant ništa ne ciljam. Ja sam prošle godine imao 8t/ha. I to je do sada najviše što sam imao. Ako da Bog da ove godine bude sve kako treba nadam se da ću bar malo prebaciti ovu količinu. Videćemo kako će na kraju izaći.