Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam danas odradio prskanje. Da li je pametno ili nije-ne znam. S obzirom da se najavljuje nestabilno vreme za naredni period,vrlo moguće da će biti nezgodno za prskanje. A još dosta poslova čeka. Kiša i ako istera sejalicu iz njive,nije strašno,ali prskalicu...

I ja sam juce i danas oprskao psenicu...nema sta da se ceka,ima korova i bolesti...u setvenoj strukturi mi je 90% Avenija,ona cveta oko prvog maja...videcu kako ce biti ove godine s obzirom na vremenske (ne)prilike!?

Nije mnogo 150kg na 800l ? Da li je to zapremina prskalice, tih 800l ? jer ako jeste i tu rastopis 150 kg uree onda tu nema 800l vode.. Valjda sam se lepo izjasnio.. :rolleyes:
Nisam razmisljao o takvim detaljima,nije mnogo,nece skoditi psenici,ja tako radim......jedino treba izbegavati jako sunce i visoke temperature jer se urea kristalise na povrsini lista,predvece najbolje

Kod mene ce deo pšenice biti pretanjiran i posejati soju. Iako je urađena prva prihrana, slabo nicanje i loše bokorenje će dovesti do tanjirače.

Danas bacena druga prihrana oko 100kg ana po kj.
Do sada baceno 250 elixira 16-27-7+130an+100an sve po kj.
Koja ce biti matematika ce da vidimo do kombjana ima jos par prskanja.

Nisam razmisljao o takvim detaljima,nije mnogo,nece skoditi psenici,ja tako radim......jedino treba izbegavati jako sunce i visoke temperature jer se urea kristalise na povrsini lista,predvece najbolje
Bez problema mozes 20% ureje znaci licno sam radio do 30% nikakvu stetu nece napraviti.Najbolje pred vece kada nema jakog sunca.

Da li da računam i azot koji sam dao pred sejanje kroz map i ureu? Nešto juče računam i ispada da kad sve to saberem (sa datim u dve prihrane) izađe 200 kg/ha azota. I plus ono što ima u zemlji. Da ne bude mnogo? Nikad nisam radio tako.

Emigrant ništa ne ciljam. Ja sam prošle godine imao 8t/ha. I to je do sada najviše što sam imao. Ako da Bog da ove godine bude sve kako treba nadam se da ću bar malo prebaciti ovu količinu. Videćemo kako će na kraju izaći.

Emigrant ništa ne ciljam. Ja sam prošle godine imao 8t/ha. I to je do sada najviše što sam imao. Ako da Bog da ove godine bude sve kako treba nadam se da ću bar malo prebaciti ovu količinu. Videćemo kako će na kraju izaći.
hahah druze, budi prezadovoljan...kod nas su bili prinosi jedva 4-5t/ha, a vecina manje, prva kisa pala krajem maja, pocetak juna...psenica samo nestala...vecina je u Banatu ovako prosla, tako da bih taj tvoj prinos potpisao do kraja bavljenja poljoprivredom, cak i manji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh