zeljko_srb
Član
Hvala ljudi na odgovorima.znaci na 3.5 jutra da racunam 10t. po danasnjim cenama to je oko 1500e. nije sjajno,al da se procisti zemlja od korova mislim da je to jedino resenje. ispravite me ako gresim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koja je setvena norma bila?
Suncokret koliko da toliko i uzme iz zemlje.Posle njega zemlja osiromasena da se tesko vraca u kondiciju.Pricam za zemlje u brdima nize klase.
@Darko Dren
Sto ne probas repicu da radis? Time dobijas treci usev i rasterecujes plodored. Ona jeste da je blizak rodjak suncokretu, ali nekako mi deluje da mnogo manje izmuci zemlju od suncokreta. Mozda da sejes psenica - repica - psenica(jecam) - suncokret?
A zasto ne sejete kukuruz u monokulturi?Nisam razmišljao o repici, dobra ideja. Za sad idem kukuruz - pšenica - suncokret- pšenica, pa opet u krug, tako da mi svake četvrte dodje suncokret na istu parcelu, a na neke parcele posejem pšenicu na pšenicu ili ječam na pšenicu, mada mi se to pokazalo dobro samo na lakšoj, rastresitijoj zemlji. Mada generalno izbegavam žito u monokulturi, ali opet ne može ni ono da omane kao kukuruz u sušnoj.
A što se tiče djubriva, djubrim sve kulture. Bez toga tek ne bi bilo prinosa.