R
rale
Guest
Bas tako profitabilna samo preko noci.Danju se vidi i povrsina sa koje je pokosena roba.Ova cena ne moze doneti prihod koji ima minimalnu zaradu.Zbog plodoreda mora se sejati a to i oni znaju
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne znam sokole, kad skinem ove komercijalne pantalone i vratim se u agronomske mozda i posejem koje jutro.Hoces probati secernu repu bar malo?
Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока
A ja se dvoumim jos da li da od planiranih 15 kj kukuruza izbacim jos oko 10 kj i da posejem suncokret u monokulturi!Ja malo pojačao zbog rasporeda,nisam još siguran ali ću 99% izbaciti suncokret sledeće godine.
A ja se dvoumim jos da li da od planiranih 15 kj kukuruza izbacim jos oko 10 kj i da posejem suncokret u monokulturi!
Kukuruza se plasim da ne mozez poverovati koliko!
Prosle godine licitacija drzavne zemlje bila kasno suncokret bio usev. Ponovo izlicitirao tu parcelu opet na godinu i glupo mi da sejem kukuruz i razbacam Map na zemlju koju cu mozda raditi jos samo te godine. Resim da posejem ponovo suncokret. I gle srece. Okolo kukuruza nista, a suncokreta 1500kg po kj. Od vestaka samo 100kg AN po kj. Jedini problem je bio samorast suncokreta. Prethodne godine bio pionirov P25, a pulsar ga nije ni pipno. Ipak i te sitne glave samorasta su donele nesto. Znaci iako se suncokret ne preporucuje u monokulturi moze da bude prosecan rod uz minimalna ulaganja.A ja se dvoumim jos da li da od planiranih 15 kj kukuruza izbacim jos oko 10 kj i da posejem suncokret u monokulturi!
Kukuruza se plasim da ne mozez poverovati koliko!
Mozes tako da radis, samo sto ce posle par takvih ciklusa da ti opadne prinos suncokreta a mozda i psenice. Kod mene u okolini dosta ljudi na tezoj zemlji tako radi. Bilo bi dobro kad bi posle psenice ugario manje bi bilo samorasta. Pitaj clana milovan vrsac, on radi vece povrsine tako pa da ti objasni.Kad se već pominje suncokret i plodored, da li neko radi dvopolje suncokret/pšenica? Imam dosta zemlje u brdu, kukuruz rodi samo u godini kad svake nedelje pada kiša. Pa razmišljam ako bih izbacio kukuruz iz proizvodnje na brdu i da samo vrtim suncokret-pšenica-suncokret-pšenica, tj da svake druge godine sejem suncokret na istu parcelu. Da li bih imao problema sa nekim bolestima i prinosom?
Suncokret sam počeo da radim pre dve godine, nemam neka iskustva sa njim. Ove godine je na brdu rodio slično kao i kukuruz, oko 2 tone po hektaru, ali otišao po 38 din, a cenu kukuruza da ne pominjem. Plus što je manje ulaganje po hektaru. Sa kukuruzom je najveći rizik.