Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sutra planiram da pocnem sa setvom seme je nabavljeno sorta je solehio oko 140 kg/kj ce biti norma. Inace priprema je jako tesko isla i nisam bas zadovoljan posle setve ce ici kembridz valjak...

Kod mene ove godine psenica se ne seje zbog plodoreda, smanjujem kukuruz a povecavam psenicu iz razloga sto godinama imam stabilan prinos dok kod kukuruza to nije slucaj.
f0815cc24eaf242a6df60d455fe15226.jpg

Послато са SM-J510F уз помоћ Тапатока

Posejali danas nesto psenice, 3 kj i jedna manja parcela sa tritikalom. Inace seme Apache, prva reprodukcija oko 165 kg/kj. Baceno 100 kg/kj Mapa 12:52. Izorane parcele i setvospremirane.

jel itko od vas probao ostaviti c2 za svoje sjeme i da mu ne omane prinos? mi jesmo lane i razlike u prinosu nije bilo, međutim malo me strah to isto raditi za ubuduće.... ima tko iskustva?

E i mene to interesuje? Nabavljeno seme c2, pa ne znam jel vredi ostaviti od toga za dogodine...?

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

godinama to radim jedan hektar kupim u apoteci seme orginal (zali boze bacenih para sramota kako ga dorade ) kad ovrsem odnesem u doradni centar blizu mene 4 euro centa po kili naplate selektovanje i zastotu fungicidom i dzakiranje po 25 kila ili ako hocu fungicid i insekticid 7 euro centi po kili doradjenog semena ono sto otpadne prilikom selektiranja krs i lom ubace mi u prikolicu iskoristim za stocnu hranu.radio sam uporedne kotrole seme Apac od semnske kuce Lg ista parcela i tehologija moje seme jednu tonu po hektaru vise rodilo od orginala (pod znakom pitanja koliko je to orginal i koliko je staro seme ali zato dobro naplaceno)

Mene interesuje kako spiralni transporter uzari seme?Da li svako bude uzareno kao recimo u mesalici ili poneko?Pitanje za Kish Roberta i ostale koji zare seme na taj nacin.

Sidski atar ima da se zeleni ko nikad, sto od uljane repice sto od psenice :osmeh:. Mi bi prekosutra trebali da krenemo sa setvom.

Ima li svrhe da bacim posle setve nesto azota za razlaganje biljnih ostataka ili mora pre tanjiranja?
I koje djubrivo mogu koristi Ureu, AN, KAN, San?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh