Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovako to kod mene izgleda na današnji dan...Ingenio
Sta znaci to c1, c2? Nesto oko reproducije?
Solehio se odlicno bokori i u losim uslovima,setvena norma je od 175-220 kg/ha u optimalnom setvenom roku ili 400-500 zrna po m2.Jel zna neko koliko se seje kws solehio po jutru?
Sale jesi nutri map bacao predsjetveno ili zaorao.
Juce i ja doneo seme i vestak malko da zasolimo ovogodisnju setvu da bolje ide!Od semena sam uzeo sve Francuskinje neke Sofru,Solveig i Baletka!
Za Baletku znam da je dobra dok ove druge dve juce prvi put cuo dali ih je ko sejao i kakva su vam iskustva sa Sofru i Solveig?
Moze 200 kg ali ako ne bude dobro bokorenje moze biti retka.Preporuka je od 200-240 kg/ha.Jel moze Basmati u istoj setvenoj normi da ide... 200kg po ha(Semenska roba)??
U preporuci pise samo 500-600 klijavih zrna/m2... sto bi trebalo da je preko 200kg ili moze da bude dovoljno i 200??
Vec sam se zapitao da li sam samo ja posejao domacu sortu psenice...Jesu te strane toliko bolje?Ja posejao malo pšenice, 9,8kj od toga 8kj ns 40s (semenska) i 1,8kj zvezdane sa primesama 40s (tavankuša).Setvena norma 125kg po kj, 2kj na kukuruzištu oranom bez npk samo 75kg uree po kj predsetveno i ostalo na sojištu bez oranja (dva prohoda setvospremača) sa 100kg nutri mapa 10-40 i 75kg uree po kj pa će vidimo.
Nase cu mozda nekad sejati.Vec sam se zapitao da li sam samo ja posejao domacu sortu psenice...Jesu te strane toliko bolje?
Ja sam dao 100 kg mapa na 0,75 kj,a azot sad nisam jer je do ove godine tu bila lucerka,predusev je silirani kukuruz.
Masa 1000 zrna u proseku je 42 grama a setvena norma je 400-600 zrna po metru kvadratnom,zavisi od sorte i preporuke.Prema tome minimum je 168 kg/ha a maksimum 252 kg/ha.U teoriji ako imas seme koje se preporucuje 600 zrna po metru kvadratnom,jako krupna budu,tj masa im je 50 g/1000 zrna setvena norma je 302 kg/haAko je masa 1000 zrna 40 do 50 grama koja bi setvena norma trebala da bude,po nekoj mojoj racunici od 250-270kg ha,neka me neko ispravi ako gresim
Ako je masa 1000 zrna 40 do 50 grama koja bi setvena norma trebala da bude,po nekoj mojoj racunici od 250-270kg ha,neka me neko ispravi ako gresim