Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja zavrsio setvu psenice, suva zemlja ,prasina. Sutra valjak.
Ingenio 140kg/kj i ns40 160kg/kj
Predsetveno NP 20:20

Ja sam posejao na 4 cm 1. i 2. Oktobra i psenice je nikla gotovo 100 %
Bice uskoro prskanje insekticidom ako potraje lepo vreme.

Danas posejano 5 sorti po 5 kj. Anapurna,Modern,Feria,Farinelli,Nogal...:ppozdrav: Sutra kembridž i nastavljamo ako skinemo još kukuruze...

Zavrsena jedna njiva 1hektar Renesansa. Da me je neko terao da posejem sada kada kise nema na vidiku ja nebih sejao ali rekoh ajd da otkacim bar jedan deo. Nadam se da nece biti velikh problema.vlage ima ali nije to dovoljno za nicanje.
MiIHDi4.jpg
AA0TozG.jpg

Nocas posejali jedan deo psenice 6ha,Modern i Faustus po 250kg ha , Sofru i Avenue c2 po 270kg ha,od djubriva 150kg map 100kg 6-12-24 i 50kg uree po ha

Koliko dublje? Ja sam mislio da razbacam seme po kukuruzistu i onda poorem sa petobraznim plugom na nekih 10-cm. Znaci seme bi bilo na nekih 10-cm dubine. Da li bi to valjalo?

Uradjeno sve kako treba, samo kako vi tu vidite neku racunicu?

Nema tu Nikola računice već je to borba da se zadrži pozicija rekordera u severozapadnoj Mačvi.Konkurencija napada bez milosti,koristi se svim sredstvima i onda čovek mora da "odgovori na boju" rečeno kartaroškim rečnikom.Teško se popeti na postolje a još teže zadržati isto_Ovo nije vreme za ekonomsku računicu već da se uđe u knjigu najvećih rekordera u Mačvi.Moraju i sinovi da me pamte po nečemu,o komšijama i da ne govorim.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh