Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Profesore polako s' to plaćanje.Veliki procenat je još uvek u džaku a do žetve 2018 ima još mnogo dana.

Ovako to kod mene izgleda na današnji dan...Ingenio
tVZrJ.jpg

Ja imam istu tu OLT dobra jedino trazi da bude mnogo ravno inace cim ima djomba lomi nosace diskova posto su odlivci. Za sejanje te jedino cupa da kuci dignes masinu na hidrauliku okrenes tockove na prazno i vidis koliko baca . Imas u knjizi za JUTRO i za HEKTAR kolko treba da baca i to ja radim svake sezone inace onaj plasticni deo koji uzima psenicu se trosi a sejem sa njom sa Fijatom od 45 ks. Ide ko metak i nikad nisam imao problema dok ranije sam sejao sa ferdjom pa kad je puna na kraju oce da dize traktor. Inace sejem dosta psenice svake godine ove cu mozda i oko 20-25 hektara. Preporuka za neki fungicid od vas za seme koje je ostavljeno u ambar, uglavnom sam koristio Semesan i Mankogal-80

Evo vec par godina sam na forumu i bas pratim ove babavange kad pocnu sa cenama, pa cak je i mindjusar znao par puta za soju da garantuje sa proleca da ce biti u vrsidbi 27-30 din pa nikad nije ispod 37-38... Do sada sam se uzdrzavao na takve komentare, ali ljudi ne lupetajte i ne lupajte po toj tastaturi samo da bi se nesto napisalo...!

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Za MIRBAN...:ppozdrav:
Posejano 26.09.2017. od 15.30 h do 17.00 h 5 kj. pšenice sorte Ignacijo Made by KishRobert 120 i kusur kg/kj.,izbaždario mašinu da je bukvalno ostalo dve šake semena...Tako kasno još nikad nisam krenuo da sejem...:haha:

P.S. I pre par sati uradio i kembridž valjkom tu njivu...:ppozdrav:

Ja imam istu Olt sejalicu i po ovoj tabeli je stelujem mada opet ima odstupanja...

http://i49.tinypic.com/2vm5ziu.jpg

Ima odstupanja ja sam recimo juče sejao sofru i ingenio, na ispom položaju menječa, odprilike na 12, sofrua 115 kg/kj, a ingenija 100... Ali bitno mi je d znm i orijentciomo, kad je krupnije seme stvim na 15, a kad je sitnije na 12 i trbao bi odprilike d seje isto...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh