Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam danas tanjirao i od nedelje cim dozvoli vreme setva,sta koristite od vestaka u psenici?

Juče započeo setvu. Posejan Basmati 240 kg/ha. Od djubriva na sve parcele ide 200 kg Map-a i 100 kg ruske 16-ice. Sorte Basmati, Solehio, Nikol, Avenue i Balaton.

Darko ti to baš soliš.Ima li potrebe za time?

Sve je brdo, zemlja 5. i 6. klasa. Fosfora fali dosta, do sada u setvi pšenice nisam koristio MAP. Uglavnom je išlo 250 do 300 kg ruske 16-ice. Ove godine idem sa jačom dozom djubriva. Arenda mi je 70 evra po hektaru. Povećavam ulaganje pa ću videti kakav će prinos biti, ako Bog da da godina bude iole povoljna za žito.

Predusevi su kukuruz, suncokret i na par hektara pšenica.

Kod mene danas puk'o top.Trebao sam tek sutra završiti ali javljaju noćas kišu pa sam nagario i odradio.Posejani Falado i Ilico,setvena norma 122 kg/kj(tako kaže baždar).Predusev soja i kukuruz.Predsetveno bačeno 100 kg/kj Map-a.Toliko od mene.

Ljudi koliko to sejete kada ste već zavrsili. Ja sam sa danasnjim danom tek na 35ha.
A imam jos celih 20ha.

Manjevicu nismo mi tajkuni sa ogromnim povrsinama.:osmeh: Sve sirotinja do 10ha pod psenicom. I ja sam danas zavrsio sa setvom. Posejan Sofru i Solehio 230kg po ha.

Mi danas posejali 1ha Faustusa, 1ha Sobred I 2ha jecma da probamo malo raniju setvu. Nismo sejali godinama ovako rano obicno oko 15tog eventualno jecam par dana pre tog datuma. Ostatak sledece nedelje nakon ove kise koju najavljuju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh