Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas se lakse spremaju (ne paljena) kukuruzista nego suncokretista,neka korist i od te vetrustine.

Sutra krećem u uslužnu setvu pa da probam sejalicu posejao malo za 'leba.Lepo se seje čak ima i vlage a nemam slike sa njive jer sam kasno krenuo i uhvatila me noć ali biće sutra.
tTJPuk2.jpg

Sejem i ja već jedno vreme(uglavnom uslužno)...znači pun mi je više ..... setve...od džakova,od špiceva i bandera i grudava i lomljenja mašine i skakanja po njivi,nikako spremljenih njiva i šetanja iz jednog atara u drugi za par ždrebnih jutara i baždarenja mašine i vrebanja semena pri kraju,i laganja površine i specijalnih želja i platiša...itd.,itd.,ova godina će proći ovako zato što sam obećao da ću posejati svima koji su se javili a dogodine ovako to više nemere...:sjasi:

Nebi ja radio usluge a ni arendu...ali zovu ljudi i mole me,pa nemam srca da ih odbijem...ali da radim na moju štetu to je sigurno...:ppozdrav:

Pa mogo bi da uzmeš godišnji ili bolovanje drug moj,pa dođeš pomogneš seješ,ja platiš i svi zadovoljni...:ppozdrav:

I ove moje odbijam za branje usluzno, malo pre sam dosao. Parce pice je lepsi trokut od ovog sto sam ja veceras brao.
A valja za vikend i zito sejati, danas je pao dogovor ako ga kisa ne pokvari.

Mi danas pred vece krenuli sa setvom, cisto da izbazdarimo sejalicu i vidimo kako ide... Ide odlicno, sutra pun gas...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh