Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam nikad rastopio Ureje prilikom prskanja psenice i razmisljam do to odradim ove nedelje ako vreme dozvoljava.
Koristicu Metmark + Presing. Od 450 l koliko stane u prskalici odradit cu 3.25 kj, sto znaci oko 135 l po kj.
Koju kolicinu Ureje da rastopim u tih 450 l vode?
P.S. Prva prihrana je radjena sa 150 kg/kj AN-a a druga odradice se sa 100 kg/kj AN-a nekoliko dana posle prskanja.

literatura kaze 20-25%,znaci preko 100kg ureje na tvojih 450l vode.ja stavljam 12kg na 330l za 90ari.gde si nabavio presing i koja je cena po hektaru
Nisam nikad rastopio Ureje prilikom prskanja psenice i razmisljam do to odradim ove nedelje ako vreme dozvoljava.
Koristicu Metmark + Presing. Od 450 l koliko stane u prskalici odradit cu 3.25 kj, sto znaci oko 135 l po kj.
Koju kolicinu Ureje da rastopim u tih 450 l vode?
P.S. Prva prihrana je radjena sa 150 kg/kj AN-a a druga odradice se sa 100 kg/kj AN-a nekoliko dana posle prskanja.

Jos nisam kupio herbicide. Naredne nedelje nadam se da ce izaci svi sa ponudama. Cekam cene sa 4 mesta i jos cekam da se izjasne dvojica. Ko bude jeftiniji taj ce uzeti gotov novac. Imaju i Presing. Cena oko 2500 din l. 0.5l/ha

Znaci moze sve skupa sa fungicidom, to bi bilo "jednim metkom 3 zeca".Jel bilo koji fungicid ili ima bas neki da je kompatibilan sa Biathlon i Cycocel?

Možeš bilo koji. Ja kada sam prskao 2014 prvi tretman je išao sekator + falcon + cycocel + fastac...

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Uf, vodite računa oko mešanja hemije, ja sam dva puta imao slučaj da hemija nije kompatibilna a rezultat je pola dana kurtalisavanja filtera i sita na diznama a o trovanju sebe je posebna priča, ako nisi siguran da li se mešaju onda u jednu posudu naspeš malo vode po malo svega od hemije i promešaš pa sačekaš 5-10 minuta i vidiš da li dolazi do kakve reakcije tipa zgrudvavanja, zgušnjivanja pošto to kad zaguši filtere jebo si čvorka, ima da kuneš dan kad si se rodio.

Ljudi kad se prska protiv korova? vidim da prskate protiv svega i svacega, pa reko da i ja odradim tako.

za sad psenica lepo izgleda, nema korova nema nekih bolesti, ne znam dal treba preventivno, ili cekati da se razboli pa onda prskati?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh