Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jqgfhc.jpg

1fycue.jpg

Druga prihrana,granulisana urea,greskom bacena umesto AN. Veoma krupna zrna,i omladina pogresila. Videcemo razliku, jer posle mog dolaska, nastavljeno je sa Kutinskim Anom, koji je iste, pa cak i sitnije ,ali zuckaste boje

Zasto mislis da ce poleci i sa regulatorom, zbog gustine, izgleda psenice...

Znači neće ni Modus pomoći?Setva je bila 4.10 u večernjim satima sa setvenom normom od 450 klijavih zrna po m2 što je izašlo tačno 122 kg/k.j.Slika je od pre par dana tekuće godine jer prošle godine u ovo vreme pšenica nije bila ni blizu ovakva.

Odradjena danas druga prihrana, 200kg/ha ANa. Zbog zurbe da sto vise poradimo danas ne uslikah ni jednu sliku. Ne deluje lose za sad ali morace u narednih 10 dana herbicid i fungicid.

Sutra je svetac,ide se na svečare a inače je blato u pšenici.Ne brinem se ali hvala u svakom slučaju na savetu.

Imam i ja jednu parcelu gde je pšenica još bujnija i višlja od ove Matićeve i isto mislim da joj neće pomoći regulator rasta iako sam spremio cerone ali no.

Reč je o boji,obišao sam ovih dana par km i traktorom po ataru,par km i kolima putem,takve boje pšenice nema nigde,što je i logično,jer fali :cool:
A to je pokazatelj enormnog azota u zemlji,prema tome,zapamti šta ti drug rekao :cvetic:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh