Ma ne znam sta da radim,taj covek pali slamu jer nema stoku.Nekada je drzao,a sada seje kukuruz i psenicu pa prodaje kome treba u dzakovima,cisto da mu nije parlog po njivama..Jednom kada sam prolazio i pricamo nesto ,ja mu spomenem da zetvene ostatke zaore (558 i zeleni leminad plugovi) a ne da pali,medjutim on i dalje pali..
E sada ne volim nikome da trazim za dzabe,a mislim da mi je bolje dakupujem na njivi nego da kupujem bale po selima.Baliranje placam 30 din po bali jer nemam presu pa ne znam da li mi se isplati da i jos njemu platim 20 din..
U stali imam jasla,ali vestice rasturaju seno,prvo rogovi pa na ledja pa pod noge i sada im seno dajem pored jasla,a ispod stomaka im pustim red slame i onda se one povuku nazad do kanala i tako su cistije i ako nesto povuku ka zadnjim nogama,prvo povuku tu branu slame.
E sad je problem kada pojedu seno,one pojedu i slamu,a da im stavis slamu u jasla nema sanse da pojedu..
Moram da vam priznam da i ja ne volim kada se bilo sta baca ili daje nekome,jer pre neku godinu sam imao veliku kamaru slame i moj otac da ne bi platio baliranje da komsiji pola izbalirane slame koju je on balirao.Pola njemu- pola meni..I sada imam manjak.Tada sam govorio pre cu da je razbacam i zaorem nego da mu dam,zasto si mu dao,ali ovo je slucaj da je covek navikao da pali pa to ti je..