Kolega otpriike kao i Ureu ako već neradite analizu zemjišta.U kojoj kolicini da idem sa SAN-om u drugoj prihrani? Ako u prvoj dam 150kg/h Ureu.
Sent from my SM-G7102 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega otpriike kao i Ureu ako već neradite analizu zemjišta.U kojoj kolicini da idem sa SAN-om u drugoj prihrani? Ako u prvoj dam 150kg/h Ureu.
Sent from my SM-G7102 using Tapatalk
Izvini mindjušar a po kojoj metodi ti određuješ koliko ćeš đubreta da baciš, ako smatraš da ove analize nisu dobre?Nebi se ja baš oslonio na te preporuke,osim ako vam samo slama treba
Ja bih npr odradio 1-2 parcele po njihovoj preporuci a ostalo po svome kako se dobro pokazalo ranijih godina.
Tako sam i ja radio prosle godine.Zakljucak je da mi je zarada na kraju cele price najveca tamo gde sam bacao upravo po analizi.
Na tvojim njivama je možda tako. Ne znači da je svuda tako.
Na nekim mojim njivama ne vredi bacati preko 120 kg/ha Azota, probao sam i sa 170 i nema neke razlike u prinosu, vrti se oko 4 t/kj. Na nekim njivama i sa 100 kg/ha Azota prebaci 4,5 t/kj.
Probao sam razne kombinacije, 100-120 kg/kj Mapa ili 150 kg/kj NP 20:20, ili 80 kg/kj Mapa + 50 kg/kj Uree...Moguće,ali nebi se opkladio! Koliko i čega bacaš osnovnog,predsetveno?