Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Predusev je suncokret,Tomo je pogodio sta je kod mene problem,samo ne znam o kakvim zastitama prica,protivgradnim???
Izgleda da rodjak gresi.Nisam video takvu psenicu i nisam cuo da neko u opste ima.Pitaj ga ako zna kod koga jePrvo sam mislio da je do sorte,unisten je Ingenio uglavnom,onda smo nasli u potesu i stetu i na Apacu i jos nekim sortama.Rodjak mi je rekao da ovoga ima dosta i u Sasama,ako ima neko iz Sasa bilo bi dobro da napise sta se tamo desava.
Ako te ne bude mrzelo kad saznas sta je napisi nam ovde, cisto da znam sta je u pitanju jer ima i kod mene na par mesta gde je slicno tome, cak mozda i isto izgleda i to samo na 3 parcele gde je Sobred stim sto na jednoj ima samo jedan krug 1m precnika na uvratini. Ja sam bas planirao da ostavim malo semena za sledecu godinu ali me ovo odbilo od te ideje bar za sad.Sejane su sve 10.10.Do pre neki dan sam i ja mislio da napada samo ječmove.Za 2-3 dana bi trebalo da se urade neke analize pa će se 100 % znati šta je u pitanju,po izgledu i simptomima najviše liči na virus.
Shale imenjak je dao prognozu i savet za 3 fungicidna tretmana ali nisu ništa pomogli.Nisam jedini tako prošao a kod svih je u pitanju bilo tanjirano strnište i ostaci patogena.Zaključio sam na teži način da je setva pšenice na pšenicu bez oranja velika lutrija i opet zavisi od godine do godine jer baš pratim stanje i ove godine na tanjiranim strništima pšenice izgledaju odlično.Ko je lud a ko pametan nemam pojma.