Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene bila neka iz statistike i ispituje me o psenici ostale kulture je ne zanimaju,pita koliki prinos ocekujem koliko sam bacio vestaka koliko sam puta prskao,mamicu im njihovu oce opet da nam sabiju sa cenom,ja joj rekao da nisam bacio osnovnog djubriva samo 100 kg uree i da je zito bolesno da nisam prskao i da ocekujem prinos ispod 4 t/ha pa nek se jebu

Forum i oni čitaju, tako da od ovakve laži nema ništa...

Da li kod još nekog dolazi neka agencija Klefman,rade anketu o pšenici i kukuruzu,sve ih zanima ? Već par godina ih lepo ispoštujem ali prošle godine mi dozlogrdilo,traže sve informacije a niće da objave za šta ima treba sve to..zato su dobili jedno lepo nabrajanje bliže rodbine i anketari i njihovi predpostavljeni.

Послато са Tab2A7-10F

Posto vidim da se svi hvale psenicom,resih da se i ja malo hvalim
QfoBOk.jpg

Z0rt3V.jpg

FPM2PZ.jpg

kF2WIG.jpg

Izvinite zbog velicine slika,hteo sam da bolje vidite,ovo je inace pre mesec dana bila druga najbolja psenica u potesu,sad ima lepe sanse da se i ne vrse...
Da se tu nije umesala komsijska prskalica sa onim diznama ,,protiv" vetra?

@Kiraj ove psenice od juce sto ste postavili slike Ingenia i Ilica, obidjite uz jedan bensedin krajem sledece nedelje posle najavljenih vrucina...
Takvo je stanje i kod nas, katastrofa, bice prinosa do moj mojega.... jbg kad zavisimo od :kisa:
Kikinda je već u 10 sati prešla 28 stepeni.
Dobio sam podatak o padavinama od setve do kraja aprila.

Oktobar 2016 -------------------95.6 l
Novembar 2016 -----------------------53.1 l
Decembar2016 -----------------------------3.5 l
Januar -----------------------------------------8.1 l
Februar ------------------------------------------13.3 l
Mart ----------------------------------------------18,9 l
April -----------------------------------------------51,7 l

Poslednja izmena:
I kod nas su psenice gotove, nema nista od njih, zadnja kisa je pala za Djurdjevdan i to je to... Ako predje 2,5t/kj bice odlicno.. mada i to tesko, videcemo na kraju...

Slicna situacija kao kod Kiraja :sjasi:

Kod mene bila neka iz statistike i ispituje me o psenici ostale kulture je ne zanimaju,pita koliki prinos ocekujem koliko sam bacio vestaka koliko sam puta prskao,mamicu im njihovu oce opet da nam sabiju sa cenom,ja joj rekao da nisam bacio osnovnog djubriva samo 100 kg uree i da je zito bolesno da nisam prskao i da ocekujem prinos ispod 4 t/ha pa nek se jebu

Stanislave gledaj ko ti lajkovao post :haha:

Kod nas ima ovakve psenice ali je to samo kod onih koji su hteli sa jednom zastitom da prodju cele godine kao imaju jednog jako dobrog strucnjaka i on ih savetuje kada da prskaju i ustede na hemiji kao pogadja covek u minutu momenat za prskanje.A tacno im se poznaju njive isti ovakav slucaj od dole kao totalom da su osurene zastavicari kao cackalice retke i prozracne.

Predusev je suncokret,Tomo je pogodio sta je kod mene problem,samo ne znam o kakvim zastitama prica,protivgradnim???

Verovatno je jedna od dve moje pretpostavke,prva je da je to ovo http://agronomija.rs/2013/zuta-patuljavost-jecma-i-psenice-bydv-barley-yellow-dworf/ ili sto uvazeni clan Šale misli http://agronomija.rs/2013/svedska-muva-oscinella-frit/.Moje i njegove njive su najteže pogodjene,on je čak 3 ha i preorao i posejao kukuruz.Kod mene su predusevi svuda isti,tj suncokret,setva svuda ista,djubrenje isto,prskanje isto i ove i prosle godine.E sad zašto mi nisu sva žita ovakva
pI3Rk5.jpg

zadnju reč će dati nauka.

- - - - - - - - - -

Sve je prskano 0,7 l Girasolin + 0,7 l Terbis + mont sve po ha,nadam se da se vide razlike izmedju prve 4 slike i ove iz ovog posta.Kao sto se vidi,ovde mi je zaštite obavio nevaljali komšija kao i na ostalim njivama.

Prvo sam mislio da je do sorte,unisten je Ingenio uglavnom,onda smo nasli u potesu i stetu i na Apacu i jos nekim sortama.Rodjak mi je rekao da ovoga ima dosta i u Sasama,ako ima neko iz Sasa bilo bi dobro da napise sta se tamo desava.

Prvo sam mislio da je do sorte,unisten je Ingenio uglavnom,onda smo nasli u potesu i stetu i na Apacu i jos nekim sortama.Rodjak mi je rekao da ovoga ima dosta i u Sasama,ako ima neko iz Sasa bilo bi dobro da napise sta se tamo desava.

Znaci psenice su sijane u prvom agro. roku (rano), u pitanju je virus? , jel ot toga ne oboljevaju samo jecmovi?

Sejane su sve 10.10.Do pre neki dan sam i ja mislio da napada samo ječmove.Za 2-3 dana bi trebalo da se urade neke analize pa će se 100 % znati šta je u pitanju,po izgledu i simptomima najviše liči na virus.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh