Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
IMG_20170528_092638.jpg
[/URL]print screen[/IMG]

]post image online[/IMG]
Razlika izmedju Ingenija i hibrida.

Gledam danas ove psenice sto su nikle u martu, bolje izgledaju nego one iz redovne setve. Mi smo dobili u maju jako malo kise i psenice sejane na vreme vec su promenile boju a klasovi nisu bas za pohvalu. Sta ce biti sa ovima iz marta pojma nemam ali vidim da su modro zelene. Ja ne ocekujem veci prinos od 3t/kj(ako dobacim toliko).

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Ova vrucine koje najavljuju ce dodatno verovatno otkuniti od prinosa. Ne ide na ruku. I ako ima koliko toliko vlage kod nas.
Bio izgleda neko od ovih "strucnjaka" kod Davidovica u emisiji rece mi drugar a i na fejsu sam nesto video ja nisam uspeo da gledam. Najava cene izgleda 15,5din, bas fino na ove niske prinose u najavi. Vise ce se isplatiti da ostavim za stocnu hranu umesto kukuruza do novog roda na jesen. Da bar imam skladistni prostor pa da ostavim sve, ovako nesto ce ipak morati u prodaju bez obzira na cenu.

Kod nas sa zaostatkom padavina od oko 150L u toku proleca, u odnosu na Vrbas-Srbobran, siri deo oko Sombora i Novog Sada, delova Srema i juznog Banata, nase psenice na ovim temperaturama sazrevaju i zetva ce biti za 3 nedelje maximalno. Sve izgorele...:ppozdrav:

Ne znam tacno pre koliko godina ali znam da je susa uradila svoje te godine. Jecam se poceo kositi 2 juna, a psenice 10juna. Tako da je ovo jos i super ako bude zetva za dve nedelje.

Nada poslednja umire.

Prošle godine smo počeli 23 VI .Mislim da ćemo ove krenuti pre 20.

Ja sasvim slucajno vodim evidenciju o pocetku zetve,od 2012te pocinjem u trecoj dekadi juna..(28og mi ide rata na 6 meseci)..a da ima razlike da sazreva polako ili ovako na brzinu,ima i to svi mi znamo..

Ne znam tacno pre koliko godina ali znam da je susa uradila svoje te godine. Jecam se poceo kositi 2 juna, a psenice 10juna. Tako da je ovo jos i super ako bude zetva za dve nedelje.

Nada poslednja umire.

Mi smo poceli 8 juna da kosimo te godine,ne znam da li je 2006 ili 2007 god? Znam da niko nije presao 3t/kj

Nada poslednja umire.

Mislim da malo gledate pogresno...
Jedno ste zaboravili, a to je da je psenica ranijih godina cvetala oko djurdjevdana 6. maja, a ove godine oko 15. maja. vegetacija kasni 2-3 nedelje... U tome je stos. prosle godine u februaru izgledala kao sad u aprilu.

Sve to stoji sto ti kazes,ali susa ubrzava vegetaciju i ako kod nas ne bude kise,zetva ce poceti za 2 nedelje. Da smo je dobili sad kad je vecina dobila,ne bi krenuli pre 1.7. Psenica nam je fenomenalno izgledala,ja sam pre 2 nedelje obilazio,Ingenio je ima 50-55 punih zrna,samo sto ce se sad ta zrna potpuno skvrciti,bice los hektolitar,a samim tim i prinos. Na nasim psenicama su svega 3 lista ostala zelena,mada i oni polako dobijaju zutu boju.

Kod nas MRKA KAPA....jecmovi vec zuti a i psenice ponegde vec zute....sve kise u poslednje 2-3 nedelje su nas zaobisle

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh