Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Solehio,nalivanje zrna 75-80 %...
186e665c9a14b3979f5cda237c9a984f.jpg

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Jesu li vam se pojavila ona gov..na od zitnog pivca na psenicama kod nas katastrofa,a prskao sam fastakom psenice i opet ih ima jbo im tatko mater!

Evo i moje psenice.Nije losa,ali je moglo i bolje.
Balaton,setva 20.10.Djubrenje 200kg/ha 3*16+150kg Mapa,prihrana 125kg/ha Urea+150kg Kana. Prskano Palasom+Falkon+Fastak.Drugu zastitu nisam radio.

Druga parcela,kukuruziste.Desno Anapurna,levo Nikol.Setva 2.11. Djubrenje 300kg/ha 3*16,prihrana 150kg/ha Urea+200kg/Kana. Prskano Sekator+Akord+Fastak.

Kod mene na Pobedi ista stvar. Nego mi je to najmanja parcela 30ari i ne sekiram se nešto posebno. Mislio sam da je Septoria ali jok.

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk

Takvih bolesnih psenica ima i kod nas u ataru.Da li vam je seme bilo sa tavana ili originali? Ako je sa tavana da li je seme tretirano nekim fungicidom?

Kod mene je semenska psenica gde par mesta gde je onako kao kod olalije. Ali sam to primetio samo na krugovima gde su misevi pravili dar mar i proredili ga. A inace gde je gusta psenica na istim parcelama takve pojave nema

@Kiraj ove psenice od juce sto ste postavili slike Ingenia i Ilica, obidjite uz jedan bensedin krajem sledece nedelje posle najavljenih vrucina...
Takvo je stanje i kod nas, katastrofa, bice prinosa do moj mojega.... jbg kad zavisimo od :kisa:

vidim išao si sa zantarom, kada je najbolje s njom ići? nakon cvatnje (nakon prosara npr.) ili bi ona bila bolja od npr amistra extra/sphere u 2. zaštiti pšenice kad je zastavica vani? i koja je cijena bila bez pdva 1 litra nje?

Poslednja izmena od urednika:
Kod mene bila neka iz statistike i ispituje me o psenici ostale kulture je ne zanimaju,pita koliki prinos ocekujem koliko sam bacio vestaka koliko sam puta prskao,mamicu im njihovu oce opet da nam sabiju sa cenom,ja joj rekao da nisam bacio osnovnog djubriva samo 100 kg uree i da je zito bolesno da nisam prskao i da ocekujem prinos ispod 4 t/ha pa nek se jebu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh