mindjušar
Član
Dobra organizacija je više nego pola dobro obavljenog posla
Tako će i da bidne....opušteno kao na wc šolji
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dobra organizacija je više nego pola dobro obavljenog posla
Idi u obilazak ,iznenadićeš se kako brzo možeš u njivu.
Al meti ti i taj mesec 0.6l/ha,alali,nemoj žaliti,vratiće se sas kamatu
A ne,ne,ne.... Neće dobiti 0.6 ne zvao se ja Đorđe!
Evo jedno iskustvo iz 2014 a vezano za Falkon. Sad mi palo na glavu. Dvojica drugara su uradili identičnu istu stvar a da se pri tom nisu ni čuli telefonom a kamoli dogovarali. I jednom i drugom je ostalo ~100lit špecije (falkon+laren max u punoj dozi) u prskalicama od 600lit. Na tih 100lit su sipali 500lit vode i nastavili prskati samo herbicidom. Znači samo su dodali Laren. I jedan i drugi su imali značajno manji napad bolesti na tim parcelama koje su oprskane sa tako razblaženom količinom Falkona. Ne mogu ni da izračunam koliko je to malo Falkona ispalo na 600lit.
Šta pesnik pokušava reći... Ako je njima 14-te sa tom dozom falkona napad rđe bio manji,značajno manji,da ga **greška onda ako 0.4/ha nije dosta! Doduše Duet ultra je ovog puta u pitanju ali to je njihova preporučena minimalna količina. Hm,ko zna,možda napravim mini ogled sa recimo 0.2/ha.... Pa da vidimo razliku.
A vidiš recimo prošle godine sam jednu njivu (Sobred) prskao tri puta. Prvi put falkon u punoj dozi ako se ne varam (možda 0.5 umesto 0.6) a drugi i treći put sam prepolovio Prosaro tj preporučenu količinu sam na dva puta potrošio. I tamo mi rodilo za medalju a još predusev žito. E sad da li ima veze to moje nakaradno prskanje ili se poklopile neke kockice,nzm i neću saznati jer mi samo na toj njivi bio Sobred. Na drugoj je bio Evgenije i Simonida. Njih sam prskao klasično,Prosaro u cvetanju ful doza. Od Simonide i nisam očekivao neki prinos (tako je i bilo,ali je dala extra proteine i gluten) ali sam očekivao od Ingenija jer je na boljoj zemlji. Medjutim ušio ih Sobred samo tako.
To je klasanje.