Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rabadžija je pogrešio što je sejao na Minđušarev rođendan,jer je to crveno slovo,a tad se ne radi.Zato je tako i loše žito.:haha:

Danas išao da vidim moju i usput vidim preorano oko 2 kj koja je bila baš mala a video sam još takvih pšenica, strašno.

Malopre sa decama konstatovali da stanje nije loše!
d238f95158b8c5b4717c617b8b6e9632.jpg

Poslednja izmena:
Jel kad ulazis u nju jel se vidi zemlja ili ne ?kako se izbokorila?
Izbokorila se ali ako ne dobije neku ozbiljniju kišu, mnoga sekundarna stabla će ostati bez klasa.Uglavnom se ne providi zemlja.
@MIRBAN
Nadam se da neće poleći a šta će naliti videćemo.

Matiću ,mislim da nije podgorela .Listovi koji su žuti su reakcija od prskanja i hladnog vremena,bar tako izgleda.

Prskao sam psenicu prvi put Falkonom 2 aprila i drugi put 3 maja Eskortom + a za koji dan Prosaro. Kolko gledam i citam nista moja psenica nije bolja od drugih - dokolena a pocinje da vlata- klasa.Bice nestasica slame zesce ...

Ja nesto razmisljam da ne prskam od fuzarijuma... Nisam kukuruz jos prskao moracu ovih dana a posle opet javljaju kisu i bice kasno za prskanje psenice.

Ja hemiju nisam uzeo.Pregledaćemo je jos jednom za dva tri dana pa odluciti.Za sada je to bacanje para.

Sam kazao da posle Djurdja sva klasaju,vikend-ponedeljak moguce spricanje...

P.S. Nemoj posle da se kajete sto niste prskali,fuzarijum se tesko resava posle.

To i mene muci,kukuruz mora pod hitno,a uzeo sam fungicid za psenicu. A pre cetvrtka nema teorije da se udje u njive.

Danas posle podne sam prskao svu pšenicu od leme :zli:.
Basmati je bilo pod hitno prskanje, dok Balaton nije ni morao, ali kada sam već bio tu, i on je dobio Vantexa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh