Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Klasanje je kada iz faze Vlatanja krene u Klasanje,a Vlatanje je kada iz zavrsetka bokorenja krene u porast stabla.

Kako god al sve su krenule u klas i one ''misu do kolena'' i one ''zabi do ramena'' a onih lepih pa skoro i da nema, blagi uzas!!! Da su ulozili toliko u kukuruz niko nebi bio ispod 7-8t/kj i to u mono kulturi desetu godinu.

Krece klasanje,kisa joj je godila.
0815f1714e42b4a73950bd6735b54b48.jpg
2c8382a1a1aefdd69fe248427b20fc0c.jpg

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Isto i kod nas!
Odavno nisu se videle po ataru tako bedne psenice!
Nekih 20% mozda mogu dobiti prolaznu ocenu, ostalo bice za pricu! Al ce ove ogodine izrasti nos mnogim proizvodjacima psenice kad budu pricali o prinosima!

Ne bih baš potpisao da si u pravu ali sačekaćemo žetvu.Urea u januaru mada koliko god su nas stručnjaci nagovarali da je ne koristimo ,da je hladno,da ne radi ,da joj treba ovaj i onaj uslov za delovanje je potpuno povratila pšenbice kasnije sejane.Sačekaću vagu ali po situaciji sa terena ne odstupa od rano sejanih.

Izgleda da cemo psenicu morati sejati krajem septembra jer vec koju godinu se ponavlja ista prica da one posejane jako rano imaju vece sanse za bolji prinos.

Meni vec treca godina za redom,psenica iz prvog dana setve izgleda najlosije, malo joj poblede listovi i dobije neke o kao opekotine po listu. Meni je uvek ubedljivo najbolji prinos iz roka setve od 10.10-20.10.

Graindor je visoka sorta, 10cm vislja nego sofru. I kod mene je dobar, inace jako otporan na poleganje iako je dosta visok.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Dali neko zna sta se ovde desava, do skoro je bila psenica za primer, odjednom je dobila ovu ljubicastu boju i cini mi se kao da ima neku blokadu nesto je zapecena.
91JnSAf.jpg
KzYkyc2.jpg

Psenica je tretirana od bolesti, u pitanju je samo jedna parcela, dali je neko imao slican problem?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh