Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je a posebno je izraženo na pšenicama koje su nikle krajem Februara početkom Marta meseca.Biće veselo.

Ispada da jesu jare.Moja je posejana u optimalnom roku i izgleda vrhunski ali sa moje tačke gledišta ne želim drugima da stajem na muku niti da im stavljam so na ranu zbog toga što im vremenske prilike nisu išle na ruku...Verujem da svi imaju neke kikseve ali se o tome ne piše jer je bitno pisati samo u pozitivnom smislu...

Ja sam nekoliko puta rekao da su u nasem ataru psenice nikad losije na izgled, a medju tim i moje psenice. Koliko ce izneti na kraju prinosa ostaje da se vidi

U nasem ataru ako neko bude ima 40 metara po jutru taj ce biti vrlo sretan covek. Moja prognoza da je nesto cemu mozemo da se nadamo oko 35+ , ali i toce biti tesno.

Kod nas u ataru jedino S.Kovacevic zadruga se moze nadati necmu od psenice ali oni su je nalivali od prvog dana setve danas je tolika da se srne ne vide samo im usi i rogovi vire dok u privatnom sektoru situacija je jako losa dzaba jeli je sejana 01.10 ili 01.12 lose pa lose ali videce se dok kombajni ne udju sada je jos rano pricati!

Imam naviku da svaku posetu(obilazak) njiva u toku godine,slikam i napravim foldere sa svakom kulturom i smestam u komp.Uporedjivao sam slike psenica sa pribliznim datumima slikanja u zadnjih 5 godina.Ovogodisnja psenica je startovala bolje nego proslogodisnja rekordna i bila je do marta u vodjstvu...medjutim u aprilu se usrala.Kasni u klasanju,primera radi prvi klasovi jecma prosle godine su isklasali 13.4,a ove godine nesto pre 1.5. A i trenutno stanje psenica naspram proslogodisnje je nebo i zemlja...no,videcemo na kraju.

Ove godine po meni nema dobrih psenica. Bas sam se prosle nedelje vozao atarom i razgledao sa uvratine i izgledaju nekako ali kada se udje u njih sve su providne,tj lose izbokorene a dobrog prinosa nema u providnim psenicama.

I prosle godine su mnogi otpisali psenice te su bile bolesti, pa vasi itd a na kraju rekordi padali svakodnevno :osmeh: Mada dobro svakako psenice nisu ni na nekom zavidnom nivou, a s obzirom na potencijal sorti ne verujem ni da ces bas toliko podbaciti.

Ako ne bude puna zmajevka po ha,ja kombajn neću ni da pustim u njivu.Jedini je problem što to mogu da saznam kad kombajn obavi vršaj i sve istrese u prikolicu.

I prosle godine su mnogi otpisali psenice te su bile bolesti, pa vasi itd a na kraju rekordi padali svakodnevno :osmeh: Mada dobro svakako psenice nisu ni na nekom zavidnom nivou, a s obzirom na potencijal sorti ne verujem ni da ces bas toliko podbaciti.

Da ali prosle godine su pocetkom maja izgledale ovako. A sada ni upola ovoga.

2wnr81g.jpg

Ove godine je sareno stanje psenica,od jednog do drugog dela atara,jecmovi generalno bolje izgledaju od psenica.

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh