Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas u ataru generalno gledajuci,sve sorte izgledaju "providno".Dobile su prirodnu verziju regulatora rasta u vidu niskih temp. i nisu ni do kolena.Zdrave jesu,a boga mi i jadne,5t/ha ko dobije bice sve nogom u **greška.
Juceranji obilazak...

Ingenio
rigk1i.jpg

Nikol
f9fj0x.jpg

Sofru
24o7okn.jpg

2nb7yg0.jpg

Ne preporucuje se prihrana zajedno sa fungicidom u cvetanju ali zato moze malo kana da se doda u klasanje na pocetku da bi se malo poboljsali proteini u zrnu.

A sta znaci na uputstvu za eskortu da moze da se mesa sa ostalim preparatima? Nema nigde za prihrane

Ja sam se danas malo provozao po ataru i psenice izgledaju dosta lose, neke vise neke manje ali to je to, male su i retke, a počinju da klasaju, do zetve ima jos dosta vremena tako da je rano prognozirati prinos, za sad sam skeptican sto se tice prinosa, ali ko zna.

Mislim da je ova kisa od danas u mnogome spasla psenice od totalne katastrofe.

Nada poslednja umire.

I kod nas će toliki prinosi biti nemoguća misija.Pšenice iz optimalnih rokova setve jedva do kolena ali videćemo možda odvale vlat od po'' metra.

Misliš klas kolega, velika golomrazica i hladnoća zimus a sproleća suša (negde i nije) su uzeli svoj danak ali no.

Juče sam na Basmati video taj primer klasa. Ono što je izašlo je bukvalno 30-50cm od onoga što nije. Ja mislio korov presisao pšenicu onako iz daleka a ono klasi biju iznad samo tako.

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk

E kolega uzeo si mi rec iz usta. Ja sam prosle godine imao oko 30kj Zvezdane koja je sejana na kraju setve,negde 26-27.10. I jos u prolece kad sam radio regulatorom,uradim i nju. Toliko je niska bila da sam morao da sankam heder po slami,da bi imao mase u vrsalici. A prinos je bi 4300kg/kj,tukla je Simonidu i Ilinu iz prvog roka setve,koje su nabujale na 80cm.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh