Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema je u NS Centru,ponuda jadna za ovu godinu.Kod nas je toliko izneverila NS psenica da cisto sumljam da ce je neko sejati,a tako mi rekose i u apoteci,jako malo se ljudi raspituju,vecinom traze stranjske sorte.Sve sto mogu da nabave je NS40,renesansa,zvezdana i Simonida,ostalo nista za sad.

Od domacih je i ova Zvezdana rana,znam da se medju prvim skida a ne raste visokobas je niska,nece da polegne,ima dobar hektolitar ali je osetljiva na rdju.

Ipak nazovi NS pa se raspitaj za Diku jel ima sta u najavi.

Danas posejali prve njive psenicom. Hibridna psenica 180 ari 200kg semena,malo smo se preracunali sa sejalicom pa posejali vise od planirane kolicine a planirali smo 90 kg po hektaru.
Hibrid Hystar, dobra krupnoca semena zaprasena sa yuntaquztro, ali ima nekih dodataka kao sto je stiropor i parcad od sapurike. Sramota za tako skupo seme.
Postovanje.. Gde moze da se nabavi hibrid Hystar ikolika mu je cena za jedan hektar?

Mislim da je Simonida naj ranija. Danas pitao u Tomsinu, sutra ili prekosutra dobijaju NS psenice, probaj tamo da narucis. Mirko ti prestani pljuvati po domacem, vec pocinjes preteravati, izneverile su ove godine kod nas i strane i domace, generalno prinosi su im slicni a cena semena nebo i zemlja.

Mislim da je Simonida naj ranija. Danas pitao u Tomsinu, sutra ili prekosutra dobijaju NS psenice, probaj tamo da narucis. Mirko ti prestani pljuvati po domacem, vec pocinjes preteravati, izneverile su ove godine kod nas i strane i domace, generalno prinosi su im slicni a cena semena nebo i zemlja.
Druze meni je Tomsin ispred nosa,saradjujem sa njima i meni su vec dva puta rekli za dan-dva a u subotu kad sam pazarivao Basmati su mi rekli u ponedeljak 100% stize i NS seme,neznam zasto mi ga najavljuju kad ga ne trazim,kao da oce da mi ga uvale.Ja sam licno trazio i BC ili Euklid ali nemaju.Imaju LG i to cu najverovatnije uzeti.

O NS sortama sve najbolje.:ppozdrav:

Mindjusar.Ti mozes izvuci maksimum iz strane sorte na tvojoj zemlji, a sta ja mogu na mojoj pistoljini, samo da sednem i placem. Imao sam ja avanturu sa Apacem, gledam dobro radja, ajde da i ja posejem, jos nismo poceli raditi zastite jer tada je to retko ko radio i kod vas a kamoli ovde, prinos 2800kg po hektaru. Posto radis dosta zemlje posej jedno jutro Zvezdane za probu neces propasti, ali je uradi kao i strane pa da vidimo rezultate.

Ni da mi plate,ne treba mi! Radio i došao do zaključka šta hoću a šta neću! Daj mi tamo 50kj,pa da ti pokažem kako se radi pšenica :ppozdrav:

Ako je ko eksperimentisao to sam ja,pa sam sejao i onaj smrdljivi PKB pa ga zaorao i nakraju saberem i nakraju se oduzmem,nije dzabe strana sorta skoro duplo skuplja,a ustvari je ista cena jer ti domace sorte moras da cepnes 300kg semena a strane 200kg.Ja sam sejao domace 300kg i to je za moju rupu od sela malo,taman je 400 kila a strane sad sejem 250-300kg.Razlog losa priprema i lose bokorenje.

Mogao bi mi pokazati jedino kako se gaji pirinac, ako ga znas gajiti.

Ni da mi plate,ne treba mi! Radio i došao do zaključka šta hoću a šta neću! Daj mi tamo 50kj,pa da ti pokažem kako se radi pšenica :ppozdrav:
Nema ovde 50kj na raspolaganju:haha:i nemoj tako lako da obecavas,nije bas tako kako ti mislis.Ali da uspevaju i strane sorte na ovoj ilovaci jako dobro to je tacno:ppozdrav:

Mozes kod mene na kurs,dobijes 560 i dvobrazni plug,njiva uspon 30% jako laka za obradu(brazde mogu da se vuku kuci sajlom)pa da vidimo jel ima leba od tebe:haha::ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh