Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ala je vama dvojici dosadno. Lacin ja sam samo jednom uspeo postici 7500kg po hektaru, to mi rekord, inace su prinosi od 5 do 6 tona po hektaru sa 300kg 3x16, 400kg KAN, dve zastite itd.

Ako je kako kazu nemacko seme onda nije fer da se ovako nesto nadje u njemu.
m7uhsh.jpg
2wprs5k.jpg

Mozda jeste nemacko, ali dorada je definitivno nasa. Sramota, isto je i sa vestakom koji prepakujemo.

Kakve veze ima cija je dorada? Cena je kao da se kupuje zlato, ko jos ima pravo da se izvlaci na to gde je vrsena dorada?

Danas posejan Apac,setvena norma 250kg/h,placen 53 dinara,djubrivo 300kg/h 15-ce zorka.
Sejalica prvo razradjena u djubrivu i spremna za psenicu:osmeh:

1gksiu.jpg
331pu2x.jpg

Ako moze pomoc:

Sta je bolje Balaton ili LG Avenue,nemogu da se odlucim izmedju ove dve sorte,ako moze neko vase zapazanje:ppozdrav:

Kod nas lepo radja Balaton ali je nekako visok i strah me od poleganja,nisam video da je nekom polegao ali je malo visok.

Jel ima nekih iskustava sa Avenue,setvena norma,bolesti,jel stvarno rana sorta,poleganje,visina.U katalogu pise sve najbolje kao i za svaku sortu.Niko nece napisati da je losa:osmeh:

Kako vam se cini ova moja psenica za posejati? Sa koliko semena da idem po aru? Platicu setvu sejalicom, i dati joj 200kg/ha 3x16 za pocetak.
28tfkg4.jpg

Propustio sam je jednom kroz neki sugavi selektor, ali nisu otpala stura zrna.

Poslednja izmena:
Jel neko sejao Celulle? ujak uzeo za seme za sledecu godinu a vidim da u Madjarskoj ljudi jako hvale tu sortu i da je dosta seju.....

Sejem Balaton vec godinama. Jako se dobro pokazala na zemljistu losijeg kvaliteta. Nisam imao problema sa poleganjem.
Koliko semena po hektaru bacis?

- - - - - - - - - -

Danas bacili veštak,MAP 150kg/kj i popodne posejali oko 7kj,sutra nastavak ... počeli sa Sobred,setvena norma 130kg/kj,dubina setve oko 4cm ... naravno,setva bez obrade :ppozdrav:
Ja posejao prepodne,nije valjda da sam posejao psenicu pre tebe:osmeh:

Danas bacili veštak,MAP 150kg/kj i popodne posejali oko 7kj,sutra nastavak ... počeli sa Sobred,setvena norma 130kg/kj,dubina setve oko 4cm ... naravno,setva bez obrade :ppozdrav:
......otvaram raspravu......imamo coveka rekordera u proizvodnji psenice a koji radi naopako u odnosu kako nam nauka pise i savetuje....naime direktna setva i MAP po povrsini kako onda Fosfor koji se najteze/sporije krece po profilu ,dospeva u zonu korena psenice....:sta::sta:

Radilo se danas pun gas,nije bilo vremena za paradu,a i parcela zbog "zelenišnog đubreta" nije baš reprezentativna ... :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

......otvaram raspravu......imamo coveka rekordera u proizvodnji psenice a koji radi naopako u odnosu kako nam nauka pise i savetuje....naime direktna setva i MAP po povrsini kako onda Fosfor koji se najteze/sporije krece po profilu ,dospeva u zonu korena psenice....:sta::sta:
Tako me zabole za teoriju .... :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh